Esport i política

Surten a guanyar

L’assemblea del Comitè Olímpic de Catalunya aprova per unanimitat impulsar una campanya en favor del sí en el referèndum de l’1 d’octubre

També s’insta federacions i clubs a cedir locals si el govern així ho requereix

‘El teu sí ens fa guanyar’ és el lema de la campanya del COC

L’assemblea del Comitè Olímpic de Catalunya (COC), presidida per Gerard Esteva, va aprovar ahir per unanimitat prendre partit en el referèndum de l’1 d’octubre amb la campanya L’esport pel sí, que divulgarà els beneficis per a l’esport del país d’una futura república catalana independent. L’aposta del sector és clara i en el mateix acte, al qual no va faltar el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, també es va decidir posar a disposició de la cita electoral els locals de les federacions esportives catalanes i els seus clubs si així ho requeria el govern. En altres punts de l’ordre del dia també es va aprovar modificar els estatuts per adaptar-los a la legislació pròpia i internacional.

Amb l’assemblea aprovada, Esteva, que també presideix la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, va explicar el perquè de la iniciativa: “Els integrants del COC, i altres entitats i personalitats esportives farem campanya a favor del sí en el referèndum de l’1 d’octubre perquè creiem que l’esport i el COC faran un salt qualitatiu molt important. Tenim identificats els beneficis i els volem explicar a la població perquè atorguin el seu vot a favor del sí. De fet, la campanya es diu El teu sí ens fa guanyar i, per tant, anem cap a aquesta direcció.”

Esteva també es va referir a l’altre punt destacat de l’assemblea: “Hem aprovat instar tots els clubs i les federacions a cedir –si el govern ho requereix– els locals perquè es pugui desenvolupar el referèndum amb normalitat i que tothom tingui el dret d’expressar la seva voluntat.” En aquest sentit, va quantificar el que suposaria aquesta cessió en cas que fos necessària: “Depèn de la voluntat de cadascuna de les federacions, i dels clubs, però si comptem que tenim 69 federacions i 12.000 clubs, doncs fem números...” El president del COC va subratllar que el referèndum es podria fer amb totes les garanties no només a les poblacions més grans sinó també a les més petites. “Segurament l’esport és el sector que té més implementació i més vertebració a tot el territori”, va sentenciar.

LES FRASES

Tenim 69 federacions esportives i més de 12.000 clubs que podrien cedir els seus locals si el govern ho requerís
Hi ha pocs sectors que tinguin més avantatges que l’esport en una futura república de Catalunya independent
Hem analitzat les normatives i en poc temps tindríem cabuda en totes les competicions
Gerard Esteva
president del comitè olímpic de catalunya

S’activen les xarxes socials i el web www.esportpelsi.cat

Un cop acabada l’assemblea, ja es van posar en marxa el web www.esportpelsi.cat i altres xarxes socials (Twitter i Facebook) que canalitzaran la campanya en favor del sí en el referèndum. “Farem una campanya en positiu perquè volem explicar cadascun dels beneficis pel fet d’esdevenir independents en el futur i de com afectaria l’esport. Volem resoldre tots els dubtes que hi pugui haver respecte al món de l’esport, des d’on jugarà el Barça fins a quin paper tindran les federacions i si podran participar en competicions internacionals, si podrem competir en els Jocs del 2020...”, va resumir Gerard Esteva. I va sentenciar: “Hi ha pocs sectors que tinguin més avantatges pel fet de ser independents si l’1 d’octubre la població catalana així ho desitja.” En aquest sentit, va recordar l’estudi impulsat per la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, i que quantificava que les federacions obtindrien més de 93 milions d’euros de nous ingressos cada any en cas que Catalunya s’independitzés, a més de crear-se 705 llocs de treball nous. Tot això a més de participar en els organismes internacionals en primera persona i no sempre a través dels organismes estatals, i de poder competir amb nom propi en Jocs Olímpics i altres campionats europeus i mundials. En aquesta línia, hi va afegir: “Tenim totes les normatives molt analitzades i podem tenir la tranquil·litat que si la independència tira endavant tindrem cabuda en totes les competicions en un termini de temps curt.” Esteva no va revelar altres iniciatives que es podrien posar en marxa en les pròximes setmanes ni el possible suport a la campanya d’alguns esportistes de renom.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)