Handbol

Handbol

Lliga Asobal

La renovació continuada

Asobal. El Fraikin BM Granollers enceta contra el Logronyo la Rioja (20.30 h) un altre curs en la lliga, en què intentarà mantenir el llistó tot i la marxa de jugadors importants i el rejoveniment de la plantilla amb joves del planter

La història recent del Fraikin BM Granollers és el d’una renovació continuada i un permanent procés de rejoveniment fruit de les circumstàncies. Aquest curs tampoc serà una excepció. El mèrit de l’entitat és haver-se mantingut en les posicions capdavanteres de les competicions estatals i guanyar-se el dret de jugar a Europa, tot i haver de refer gran part de la plantilla després de cada curs. Aquest serà, en gran part, el repte del nou tècnic granollerí, el jove Antonio Rama (1982), que després de tres anys a l’ombra de Carlos Viver assumirà el càrrec de primer entrenador de l’equip. “L’objectiu és intentar fer un bloc competitiu per estar al màxim nivell en tot allò que juguem. Ser quarts [la posició que van ocupar el curs passat] o cinquens en la lliga també depèn dels altres. Hi ha equips que s’han reforçat molt i els que no ho han fet tant tenen més bagatge com a grup. De vegades no depenem únicament de nosaltres, sinó de la qualitat dels rivals. Tant de bo acabem entre els cinc primers i puguem tornar a classificar-nos per a les competicions europees, i juguem pels títols de la copa Asobal i del Rei, però tot plegat serà molt complicat”, reflexiona, amb prudència, el tècnic vallesà.

El BM Granollers obrirà el foc de la lliga Asobal avui (20.30 h per Movistar+) contra el Logronyo la Rioja, que tot i les moltes cares noves i trobar-se en fase de construcció també està cridat a ocupar una de les tres primeres places del campionat. “Penso que tot i els canvis continuen tenint un equipàs, fins i tot més equilibrat, i han d’acabar entre els tres primers tant sí com no”, comenta Rama.

Problemes en defensa

Pel que fa a les diverses baixes que ha tingut l’equip granollerí, destaca la retirada d’Álvaro Ferrer, tot un puntal tant per la seva experiència com per la feina en les tasques defensives. També és molt important la marxa d’Arnau García (Tolosa), que a més de ser un referent ofensiu també contribuïa a l’hora de defensar. El balanç defensiu serà probablement on més feina tindrà a millorar el conjunt de Rama. En el capítol d’altes, l’aposta del club per la gent de la casa continua formant part del seu ADN. En aquest sentit, destaquen el salt al primer equip de joves amb talent com el central Ian Tarrafeta o el porter Marc Guàrdia. També tornen altres jugadors amb passat blanc-i-blau com Albert Pujol –serà baixa per una fractura a la mà durant un parell de mesos–, Pep Reixach i el porter brasiler César Almeida, que sens dubte farà més fàcil el proces de conjuntar l’equip. Les principals novetats arriben al lateral esquerre, amb el lituà Rolandas Bernatonis i el serbi Vukasin Rakocija.

El Granollers té un inici de calendari complicat, amb partits contra el Logronyo, l’Anaitasuna i el Valladolid, i esperarà amb la màxima il·lusió la primera eliminatòria de la copa EHF, al novembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)