Handbol

Handbol

Lliga Asobal

Els irreductibles, en escena

Handbol. El Barça Lassa enceta la lliga Asobal contra el Port Sagunt al Palau (17 h) amb l’aspiració de conquerir el seu vuitè títol consecutiu i d’allargar la seva hegemonia en una competició en què no ha cedit ni un sol punt en quatre temporades

Partit rere partit, victòria rere victòria, temporada rere temporada, el FC Barcelona Lassa s’ha convertit en un equip del tot irreductible per als seus rivals en totes les competicions estatals. Avui comença contra el Fertiberia Port Sagunt (17 h, per Movistar+) una nova edició de la lliga Asobal, en què aspira a conquerir el seu vuitè títol consecutiu. El conjunt blaugrana no es conforma a acumular títols, sinó que les quatre últimes temporades ho ha fet de manera immaculada, sense haver cedit ni un sol punt. El grup de Xavi Pascual ja acredita 121 victòries consecutives en la lliga, que, si s’estén a les altres competicions d’Asobal i a les catalanes, s’amplia a 159 triomfs seguits.

Aliè a l’etiqueta d’únic favorit a conquerir el campionat, Pascual no es desvia del seu full de ruta: “Ho respecto, però m’importa poc per no dir gens el que s’opini. En tot cas, no ha d’interferir en la nostra feina.” En aquest sentit, i tot i els números de l’equip, el tècnic considera que la competitivitat de la lliga es va elevant cada curs: “Cada vegada hi ha més nivell, els equips s’estan reforçant. Han vingut molts jugadors nous i penso que aportaran cada vegada més qualitat a la lliga.”

Projecte il·lusionant

Tot i que només fa un mes i escaig que va començar la pretemporada, el Barça ha iniciat el curs d’una manera espectacular i avui ja podrà oferir dos títols a l’afició, el de la Super Globe i el de la supercopa Asobal. Independentment dels trofeus, l’equip ha mostrat una imatge molt il·lusionant i en totes dues competicions va començar a marcar diferències des d’una posada en escena molt consistent. “És important oferir els títols a l’afició, però el que volem és sumar els dos punts i que la gent gaudeixi amb nosaltres i vegin que estem treballant en la bona direcció”, sentencia Pascual. Respecte a la temporada passada, el Barça ha perdut jugadors amb molta experiència –Lazarov, Noddesbo i Jícha, sobretot–, però espera suplir-ho amb joves amb molta qualitat i amb molt marge de creixement. La baixa de Lasse Andersson, que continua el seu procés de recuperació de la lesió al genoll, ha permès comprovar el talent i la polivalència de dues de les cares noves de la plantilla blaugrana, Jure Dolenec (lateral dret) i Yanis Lenne (extrem dret), que ocasionalment han de canviar de posició. “Hi ha vegades que la riquesa tàctica no ve determinada només pels jugadors, sinó per les situacions que es produeixen. Si tenim un jugador que està lesionat i només disposem d’un central [Entrerríos], doncs n’has de posar un altre al centre i potser perquè és esquerrà i poses el Jure sembla que hi hagi més riquesa. I com que col·loques Dolenec al centre has de traslladar Lenne al lateral. Tots dos s’estan sacrificant pel bé de l’equip i això és un motiu d’orgull”, destaca Pascual.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)