Handbol

Preparats, llestos, ja

Handbol. El Bordils comença el cinquè curs a plata a Alacant (12.30 h) en el debut del tècnic Sergi Catarain

El Pitiu Rochel d’Alacant és aquest migdia (12.30 h) el marc del primer partit de lliga de l’Handbol Bordils, que inicia el seu cinquè curs a plata amb el tècnic com a principal novetat respecte als quatre anteriors, amb Pau Campos –el bisbalenc, ara a Romania, va fer pujar els blanc-i-verds després de quatre anys a la primera estatal i tres fases. L’inici és en un dia d’estrenes perquè l’Agustinos de Didi Villar i Natan Suárez va pujar a la primavera, amb el central de Fornells com a jugador franquícia i el lateral fitxat de l’Augi de referent a la primera línia. La permanència, un altre cop, és la meta del Bordils, que manté la idiosincràsia –amateur en totes les esferes del club, inclosa la nova junta– i que sap que afronta una autèntica marató en una categoria que, des que hi és, ha anat pujant el nivell esportiu i va creixent en professionalisme a còpia de diners.

Els llençols i les bugades

El Bordils va fer oficial Sergi Catarain (Palafrugell, 1980) el 26 de maig. Aleshores, Oriol Masmiquel i Enric Pedraza ja no seguien. El juny, Mario Martínez es va afegir a la llista de baixes per motius laborals i, al cap de poc, Dalmau Huix fitxava pel Torrelavega de plata. En la segona setmana de preparació, Gerard Farrarons es lesionava el genoll de gravetat –encara pendent de diagnòstic, són uns mesos pel cap baix– i, en la tercera, el Granollers d’Asobal fitxava Pep Reixach fins al gener per cobrir la rotació d’Álvaro Cabanas a l’extrem per la lesió de Mamadou Gassama. “En lloc de dues baixes no sé si en tinc 6, 7 o 8”, va dir Sergi Catarain en la prèvia d’aquesta primera jornada, resignat. I Marc Combis manté la situació laboral de les darreres temporades. “Mai pot viatjar, si no hi ha la combinació com aquest cap de setmana: vol dissabte a la tarda i partit diumenge matí. Un miracle que juraria que no es tornarà a produir”, exposava Catarain, que avui no pot disposar d’Uri Márquez també per feina.

La posada a punt

“La pretemporada ha estat molt bona quant a treball i la introducció de nous conceptes. Ha agradat molt, és el que veig i el que m’arriba: estan molt a gust amb les variants i les creuen molt profitoses”, va dir Catarain sobre la posada a punt de l’equip des de l’1 d’agost. “Anem a cegues, perquè és un equip nou a la categoria i tenen vuit novetats respecte a la temporada passada”, reconeixia el tècnic sobre l’Agustinos, contra el qual afirma que no té cap pressió, avui: “Els que estan obligats a guanyar són ells: el primer partit a casa, una inversió econòmica important... Nosaltres tenim possibilitats clares de guanyar si fem bé la nostra defensa, tapant els seus punts forts.” Per Catarain, són Dídac Villar en la direcció, Natan Suárez en el desequilibri i el joc dos per dos amb el pivot. El tècnic hi afegia, també, la diferència entre els clubs: “Si algú s’ha de posar nerviós durant el partit són ells. Tenim molt a guanyar i poc a perdre. Quedaran 58 punts.” Bogo, Ferran Pou, Hospital, Oliver i Jairo Montes –ja va jugar força– són avui les peces noves del filial respecte a la plantilla 2016/17, en la qual Sergi Mach i Arnau Palahí, amb fitxa del B, ja tenien un paper destacat.

L’empremta

“Sí, tenim moltes variants i el que intento és tenir-ho tot dominat, que l’equip contrari tingui poques possibilitats de sorprendre’ns. Tenir molts recursos i que els jugadors hi creguin”, va dir Catarain, que ja es veu reflectit en el joc de l’equip mitjançant variants tàctiques. Com jugar amb set peces, sense porter i dos pivots: “Si el fem bé pot ser molt important a l’hora d’obligar el rival a canviar la seva defensa.” “No es pot improvisar. Hem treballat molt els recursos i variants, estem ben coberts. Després, que surti o no és una altra cosa. Fins i tot contra el Barça ho vam fer i no va sortir bé. Ho vam millorar després i ens va anar molt bé que no sortís per tenir una setmana per analitzar-ho i millorar”, afegia.

Si defensem bé el 6-0 tenim possibilitats. Tenim molt a guanyar i poc a perdre, quedaran 58 punts
Sergi Catarain
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)