Ciclisme

Froome i Sagan, insaciables

Ciclisme. El vencedor del Tour i la Vuelta pretén completar una temporada perfecta amb un títol mundial en la contrarellotge individual i per equips, i l’eslovac busca el tercer mallot irisat

Després de dues edicions fora d’Europa –Richmond (Estats Units) el 2015 i Doha (Qatar) l’any passat– el mundial es torna a disputar en sòl europeu. I ho fa a Noruega 24 anys després que acollís la primera cita mundialista, en la qual el nord-americà Lance Armstrong es va posar el mallot irisat en superar el navarrès Miguel Indurain. Aleshores l’escenari va ser Oslo i enguany Bergen, una ciutat costanera a l’est del país i amb els fiords de teló de fons, pren el testimoni. La seva situació fa que el vent, la pluja i el fred puguin condicionar la pugna pel mallot irisat que començarà avui amb les contrarellotges per equips i acabarà diumenge que ve amb la prova en ruta masculina. En total hi haurà dotze títols en joc: set de contrarellotge i cinc de ruta.

El traçat de les proves en ruta és pla i al circuit de 19,1 km hi ha un petit desnivell amb l’ascens al Salmon Hill, un obstacle curt de 1,5 km i un desnivell mitjà del 6,4%. L’estratègia marcarà la cursa d’elit masculina, en la qual l’eslovac Peter Sagan tindrà l’oportunitat d’encadenar el títol per tercera vegada, una fita inaudita fins ara. A la prova hi seran els catalans Marc Soler i David de la Cruz competint amb la federació espanyola. Serà el segon mundial del sabadellenc i el debut per al vilanoví, que té experiència en sub-23.

La contrarellotge individual de dimecres també serà un dels moments àlgids del mundial. El recorregut serà més aviat curt (31 quilòmetres), però la meta estarà situada al mont Floyen. Es tracta d’un port de 3,4 km, una mitjana del 9% i amb trams superiors al 10%. Els corredors tindran la possibilitat de canviar de bicicleta al peu del mont Floyen i fer servir la tradicional de carretera per a l’ascens final. El traçat fa que el perfil del successor de Tony Martin sigui un bon rodador i que no s’encalli al final. El britànic Chris Froome i el neerlandès Tom Dumoulin tenen fermes possibilitats de rellevar el contrarellotgista alemany, que ha guanyat el mundial en quatre ocasions, les mateixes que el seu gran rival, el suís Fabian Cancellara.

LA DADA

2
títols
en la prova en ruta mundialista ha acumulat Sagan, i si n’encadena un tercer esdevindrà el primer a aconseguir-ho.
Avui
Contrarellotge per equips femenina
Contrarellotge per equips masculina
Demà
Contrarellotge ind. femenina júnior
Contrarellotge ind. masculina sub-23
Dimarts 19
Contrarellotge ind. masculina júnior
Contrarellotge individual femenina
Dimecres 20
Contrarellotge individual masculina
Divendres 22
Prova en ruta femenina júnior
Prova en ruta masculina sub-23
Dissabte 23
Prova en ruta masculina júnior
Prova en ruta femenina
Diumenge 24
Prova en ruta masculina

El desafiament a l’‘establishment’

L’equip Sky ha estat clau en els èxits de Chris Froome en el Tour de França i a la Vuelta a Espanya, i pretén completar el curs amb un èxit que reconegui la bona tasca col·lectiva. La fita és ser el conjunt més ràpid en la contrarellotge per equips que avui inaugura el campionat del món de Bergen, i per això ha alineat una de les seleccions més potents que cap equip pugui reunir a hores d’ara. Froome lidera un bloc que es completa amb Geraint Thomas, Vasil Kirienka, Michal Kwiatkowski, Gianni Moscon i Owain Doull. La prova se celebra en un recorregut de 42 km pla i amb un obstacle muntanyós d’un quilòmetre i mig en el km 30. Per complir l’objectiu els britànics hauran de superar l’hegemonia dels dos equips que s’han repartit els cinc mundials disputats fins ara: el Quick-Step belga, vigent campion i tres cops vencedor, i el BMC nord-americà, amb dos títols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)