Handbol

Handbol

Lliga de Campions

Escenari per explorar

El Barça Lassa inicia el periple europeu a la pista del Rhein-Neckar, on no ha pogut guanyar en cap de les tres visites anteriors

El Vardar, el Nantes, el Pick Szeged i el Wisla Plock són els altres referents del grup

El FC Barcelona Lassa inicia el periple per reconquerir la lliga de campions al SAP Arena de Mannheim, un escenari per explorar. L’equip blaugrana juga a la pista del Rhein-Neckar Löwen (19.30 h per Esport3), on no ha pogut guanyar en cap de les tres visites anteriors. El duel, per tant, serà de màxima exigència entre l’equip de Xavi Pascual, guanyador de les set últimes edicions de la lliga Asobal, i el conjunt de Nikolaj Jacobsen, que ha assolit els dos últims de la Bundesliga. El Rhein-Neckar serà una dels tres grans equips germànics, juntament amb el Kiel –el seu botxí en els vuitens de final del curs passat– i el Flensburg-Handewitt que tindran la responsabilitat que la representació de la Bundesliga no quedi buida en una altra edició de la final a quatre de Colònia.

En la plantilla del campió alemany sobresurten el porter suec Mikael Apopelgren, la parella de centrals formada pel suís Andy Schmid, motor de l’equip, i del danès Mads Mensah Larsen i l’extrem esquerre Patrick Groetzki. També formen part de la plantilla l’exblaugrana Gudjón Valur Sigurdsson, i els pivots espanyols Gedeón Guardiola i Rafa Baena. Respecte al curs passat, destaca la sorprenent baixa de Kim Ekdahl du Rietz, que ha posat fi a la seva carrera, i la incorporació del jove extrem suec Jerry Tollbring, que va ser escollit en el set ideal del mundial de França. El tècnic del Barça Xavi Pascual marca alguna de les claus del partit: “Hem de jugar molt bé. Probablement ara mateix el Rhein-Neckar és un dels equips que està en més bona forma a Europa. És el campió de la Bundesliga i juga a casa. És un rival duríssim i hem de ser conscients que competir a Alemanya no és fàcil. Hem d’estar molt bé al darrere, ser consistents i no perdre pilotes per no donar-los possibilitats al contraatac.” Si a l’inici del curs passat l’equip blaugrana, molt rejovenit, es trobava clarament en fase de construcció aquesta temporada sembla haver fet un pas endavant en aquest aspecte.

En tot cas, Pascual té molt clar que encara queda molta feina per fer. “De canvis també n’hi hagut aquest any, i força. A més, ara mateix tenim menys jugadors. Hi ha molts jugadors que ja fa un any que hi són i, per tant, aquest període d’aprenentatge ja el tenen fet, però els nous [Dolenec, Lenne i Alexis Borges] l’han d’anar fent. Independentment de nous o no, hi ha un equip que és el Barça, amb les nostres dificultats i els nostres avantatges”, va sentenciar. Amb Lasse Andersson recuperant-se de la lesió al genoll, l’expedició blaugrana es va desplaçar a Mannheim amb els setze components del primer equip. Pascual tampoc va voler entrar en especulacions sobre la pròxima arribada d’Aaron Palmarsson, que continua a Islàndia, sense entrenar-se amb el Veszprém i lligat pel club blaugrana per al 2018. “Palmarsson? No és un jugador nostre, a mi només m’importen els meus i, per tant, no hi tinc res a dir”, va etzibar.

Després de l’últim entrenament al Palau Blaugrana, també va comparèixer el tercer capità de l’equip, Cédric Sorhaindo. El pivot francès va exposar el sentiment del vestidor abans del debut en una nova edició de la lliga de campions: “Després de tots els sacrificis de la pretemporada, ja teníem moltes ganes que arribés aquest moment. Volem gaudir de la competició, arribar tan lluny com sigui possible, tenir la satisfacció d’haver-ho donat tot i a veure si som capaços de tornar a guanyar el títol una altra vegada.”

Temporada 2010/11
Rhein-Neckar - FC Barcelona 38-38
Fase de grups (20/2/2011)
Temporada 2013/14
Rhein-Neckar - FC Barcelona 38-31
Quarts de final (20/4/2014)
Temporada 2015/16
Rhein-Neckar - FC Barcelona 22-21
Fase de grups (20/9/2015)

Xavi Pascual: “Hi ha un ventall de deu o dotze equips amb possibilitats”

En el grup B de la lliga de campions destaca la presència del Vardar de Joan Cañellas, el botxí del Barça en les semifinals de l’última final a quatre de Colònia i vigent campió de la competició. A banda del club macedoni, Xavi Pascual es va referir a la dificultat del grup abans de volar a Mannheim: “El grup és duríssim. Es parla molt del nom d’alguns equips i moltes vegades no es té en compte el Rhein-Neckar, quan resulta que és l’actual campió d’Alemanya i aquest curs ja ha guanyat la supercopa al Kiel. El Nantes tampoc és el PSG, però també li acaba de guanyar la supercopa francesa. El Pick-Szeged està fent una pretemporada extraordinària, a un nivell altíssim, i el Wisla Plock ja ha estat capaç de guanyar el Veszprém en pretemporada. El grup es duríssim, molt complicat.” Ampliant el focus, el tècnic considera que ara mateix hi ha molts candidats a lluitar per les places de Colònia: “Hi ha un ventall de deu o dotze equips que es poden classificar per a la final a quatre. La temporada passada ja vam veure com el campió [el Kielce] va quedar eliminat en els vuitens de final i no ens ha d’estranyar, perquè el nivell que hi ha ara mateix és altíssim.” En tot cas, tampoc va voler entrar en especulacions: “Ara el que toca és intentar jugar bé i mirar d’esgarrapar tots els punts que puguem. Ja veurem on som quan acabi la primera fase. Ara mateix, pensar més enllà seria una errada, perquè el grup és molt complicat.” En el grup A de la primera fase destaca el París Saint-Germain, que continua engrossint la seva col·lecció d’estrelles a cop de talonari, i tornarà a ser el gran candidat al títol continental. El club del xeic Nasser al-Khelaifi s’ha reforçat amb el primera línia amb més projecció d’Europa, el central noruec Sander Sagosen (1995), provinent de l’Aalborg danès. També ha aterrat a la capital francesa l’exporter blaugrana Rodrigo Corrales. El ceptre europeu continua sent l’assignatura pendent de l’equip de Nikola Karabatic, que el curs passat es va quedar a les portes del màxim guardó en perdre la final contra el Vardar (23-24).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)