Ciclisme

Ningú fa ombra a Dumoulin

Ciclisme. El neerlandès va dominar la prova de contrarellotge del mundial de Bergen i va completar un curs perfecte amb el Giro. L’eslovè Roglic i el britànic Froome van pujar al podi

El neerlandès Tom Dumoulin va dominar la prova de contrarellotge del mundial de Bergen de manera aclaparadora i va poder completar un curs extraordinari en què ha guanyat el Giro d’Itàlia i la contrarellotge per equips amb el Sunweb. L’eslovè Primoz Roglic també va oferir un rendiment esplèndid i es va penjar la medalla de plata mentre que la de bronze va ser per al britànic Chris Froome. El portuguès del Movistar Nelson Oliveira va ser quart i els ciclistes de l’Sky Vassil Kirienka i Gianni Moscon, cinquè i sisè, en una cronometrada amb una primera part de 27 quilòmetres plans i amb el mont Floyen, amb algunes rampes d’un desnivell superior al 10% i atapeïdes d’espectadors, com a colofó.

El domini de Dumoulin va ser tan rotund que va estar a punt de caçar i avançar Froome, que havia sortit un minut i mig abans, en els últims metres de l’ascens al mont Floyen. El neerlandès va ser 57 segons més ràpid que Roglic i 1 minut i 21 segons que Froome. Dumoulin va dominar en tots els punts de control intermedis excepte el primer, en què va ser tercer, i Roglic, primer. El segon millor temps va ser per al belga Yves Lampaert, un foc d’encenalls perquè no va poder mantenir el ritme i va acabar 23è. L’australià Rohan Dennis va ser un dels pocs ciclistes que va registrar un temps proper al de Dumoulin en la primera meitat del recorregut, però va tenir una caiguda en un tram relliscós a causa de la pluja que el va desinflar i es va haver de conformar amb la vuitena posició.

El defensor del títol i quatre vegades campió del món de l’especialitat, Tony Martin, havia expressat el seu malestar amb el recorregut de la cronometrada pel tram final costerut en l’ascens al mont Floyen i realment aquest final el va perjudicar anímicament i va estar lluny del seu millor rendiment. L’alemany es va plantar al quilòmetre 19 en segona posició després d’haver-se refet d’un inici discret, però es va desinflar abans de les rampes finals i finalment va baixar fins al novè lloc, a més d’un minut i mig de Dumoulin.

Al peu del mont Floyen alguns corredors van optar per canviar la bici de contrarellotge per la de carretera, més lleugera. Dumoulin no ho va fer i no se’n va ressentir. En canvi, Roglic sí que es va aturar i amb la bicicleta de carretera tradicional va fer un final explosiu impressionant i va passar del novè al segon lloc.

ELS PROTAGONISTES

No m’ho puc creure, és increïble. M’he sentit molt bé. Quan ha començat a ploure he anat amb compte als revolts
Tom Dumoulin
Mundial contrarellotge Bergen (31 km)
Classificació
1r T. Dumoulin (P. Baixos) 44:41.00
2n P. Roglic (Esl) a 0:57
3r C. Froome (Gbr) a 1:21
4t N. Oliveira (Por) a 1:28
5è V. Kiryienka (Blr) m.t.
6è G. Moscon (Ita) a 1:29
7è W. Kelderman (P. Baixos) a 1:34
8è R. Dennis (Austràlia) a 1:37
9è T. Martin (Ale) a 1:39
10è J. Tratnik (Esl) a 1:43
11è B. Jungels (Lux) a 1:49
12è N. Roche (Irl) a 1:53
13è A. Gougeard (Fra) m.t.
14è J. Castroviejo (Esp) a 2:01
15è I. Zakarin (Rus) a 2:04
El palmarès
2017 Tom Dumoulin (P. Baixos)
2016 Tony Martin (Ale)
2015 Vasil Kiryienka (Blr)
2014 Bradley Wiggins (Gbr)
2013 Tony Martin (Ale)
2012 Tony Martin (Ale)
2011 Tony Martin (Ale)
2010 Fabian Cancellara (Sui)
2009 Fabian Cancellara (Sui)
2008 Bert Grabsch (Ale)
2007 Fabian Cancellara (Sui)
2006 Fabian Cancellara (Sui)
Ciclistes amb més victòries
Tony Martin (Ale) 4
Fabian Cancellara (Sui) 4
Michael Rogers (Aus) 3
Jan Ullrich (Ale) 2
No he canviat de bici, crec que soc un dels ciclistes que pot fer un bon ascens amb una bici de contrarellotge
Tom Dumoulin
Fer el doblet és increïble. Em vaig sorprendre amb la victòria en la crono per equips, avui és menys sorpresa
Tom Dumoulin
Dumoulin ha estat fort els últims dos anys i no és una sorpresa. Per mi és una temporada inoblidable
Chris Froome
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)