Rugbi

Rugbi

Els equips femenins de l’INEF i l’Hospitalet, a punt de la fusió

Rugbi. S’asseguraria la participació d’un equip català en la divisió d’honor, ja que la federació exigeix un mínim de 23 fitxes i l’INEF estava tenint problemes per completar la plantilla

Entre avui i demà es podria tancar la fusió entre els equips femenins de l’INEF Barcelona i del RC l’Hospitalet, una circumstància que permetria la participació de l’entitat resultant en la lliga de divisió d’honor que començarà el cap de setmana vinent. La Federació Espanyola de Rugbi obliga, a partir d’aquesta temporada, que els equips de la lliga Iberdrola tinguin 23 fitxes i estiguin entrenats per un tècnic titulat amb, com a mínim, el nivell 2. L’INEF, l’únic equip català en la màxima categoria després del descens del GEiEG, ha hagut de treballar de valent per complir els requisits demanats per la federació. En aquest sentit, la setmana passada començava a entrenar les Osses Stacy Duvenage, el tècnic sud-africà que va dirigir el FC Barcelona masculí fins al mes de març passat i que també ha estat al Sitges i a l’Enginyers. En tot cas, la fusió amb l’Hospitalet, que juga a segona catalana, la categoria femenina més baixa, asseguraria a l’equip universitari la possibilitat de competir en la divisió d’honor, perquè, entre altres coses, disposaria de les jugadores necessàries. La intenció dels dos clubs és disposar de dos equips, el primer dels quals estaria en la màxima categoria. Aquest, en tot cas, és un dels assumptes que miren de resoldre en les reunions que estan mantenint i que, en breu, podrien acabar amb l’anunci de la fusió. “Estic contenta perquè podrem estar en la divisió d’honor, però continuo pensant que no hauria estat malament començar de zero”, considera Jordina Marbà, jugadora de l’INEF. Sobre la incorporació de Duvenage, amb qui s’ha entrenat només un cop, la primera línia del conjunt barceloní és optimista: “És un dels millors entrenadors de Sud-àfrica, no ens havia entrenat mai ningú amb el seu nivell.”

STACY DUVENAGE

L’INEF ha incorporat el tècnic que va dirigir el Barça fins al març

PRIMER I SEGON

La intenció de les dues entitats és que el nou club tingui un equip A i un equip B

Una divisió d’honor de dues voltes

Per primera vegada, la lliga de divisió d’honor femenina es disputarà a dues voltes i, per tant, tindrà 14 jornades de temporada regular. Començarà el segon cap de setmana d’octubre i s’acabarà a l’abril. L’INEF de Barcelona –o l’equip resultant de la fusió amb l’Hospitalet– debutarà al camp de l’Olímpico de Pozuelo, un dels cinc equips madrilenys de la competició. Els altres quatre són l’Hortaleza, el Sanse Scrum, el Complutense Cisneros i el Majadahonda. A més, hi participa el Getxo Artea, del País Basc, i el CRAT Universidade da Coruña, de Galícia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)