Futbol sala

Futbol sala

Lliga

El Barça, en l’últim sospir

Una diana d’Esquerdinha quan quedaven 45 segons de partit decideix el primer derbi català de la lliga a favor dels blaugrana

El Catgas, molt intens durant els quaranta minuts, va tenir a les mans la possibilitat de sumar

Catgas 2 BARÇA 3

CATGAS ENERGIA SANTA COLOMA:Cristian, Mario, Iago Míguez, Javi Rodríguez i Ximbinha –cinc inicial–; Pablo del Moral, Pacheco, Juanqui i Seba Corso.FC BARCELONA LASSA:Paco Sedano, Aicardo, Leo Santana, Dyego i Ferrão –cinc inicial–; Tolrà, Adolfo, Rivillos, Esquerdinha, Rafa López i Roger.GOLS:0-1 (4’) Ferrão. 1-1 (7’) Pol Pacheco. 1-2 (14’) Adolfo. 2-2 (26’) Pablo del Moral. 2-3 (40’) Esquerdinha.ÀRBITRE:Alonso Montesinos i Santander Flamarique.PÚBLIC:unes 1.000 persones al Pavelló Nou de Santa Coloma.

16 equips

amb propera

La història de gairebé sempre. El Barça va patir moltíssim ahir al Pavelló Nou de Santa Coloma, però tot i la imperial feina de l’equip petit, el Catgas Energia, els blaugrana es van acabar enduent els tres punts i un triomf important que els situa líders en solitari al capdavant de la classificació. Els colomencs, tot i perdre de manera amarga i haver sumat un únic punt en els tres partits de lliga, treuen bones conclusions d’un duel en què van exhibir un magnífic to defensiu, una intensitat i una valentia encomiables, i van plantar cara a un dels candidats a guanyar tots els títols enguany. El Barça, sense fer gaires estridències, va saber trobar la manera de superar el Catgas gràcies a un gol d’Esquerdinha, el fitxatge que s’ha adaptat més ràpid als esquemes d’Andreu Plaza, quan només quedaven 45 segons de partit i els blaugrana utilitzaven la tàctica del porter jugador.

Abans, el duel havia tingut fases de tots els colors. El Barça es va mostrar dominant en l’inici del primer temps, però no va saber traduir la possessió en gols. Només Ferrão, resolent de meravella una jugada embolicada, va aconseguir posar al davant el seu equip (0-1). Els pals –un de Rivillos i un de Rafa López, que ahir va rebre un homenatge del seu antic club– van privar els blaugrana d’un avantatge més gran. La resposta del Catgas, però, va ser demolidora: Pol Pacheco va culminar un coast to coast extraordinari amb un xut ras i va empatar el duel per als colomencs. Amb el gol, el Catgas es va espolsar tots els nervis, es va mostrar a gust al parquet i va posar a prova Paco Sedano, que ahir debutava en la lliga, sense gaire fortuna. Però, quan millor es trobava el Catgas, el Barça va revolucionar el duel amb un cop de gas de la segona i la tercera unitat; Roger, Esquerdinha i Adolfo es van trobar perquè el fill pròdig de Santa Coloma, que no va voler celebrar el gol, fes l’1-2. Tot i un millor final de primer temps del Catgas, el Barça marxava amb avantatge en el resultat.

Contrastos

En el segon temps, les consignes dites al vestidor visitant van impregnar en els jugadors i el Barça va sortir amb més ímpetu. Van obligar Cristian a lluir-se i el porter colomenc, que va aturar un parell d’ocasions amb la cara, va respondre amb efectivitat. També es va haver d’esprémer Paco Sedano en un contra un davant Seba Corso. Va ser l’avís previ a la jugada de l’empat, obra de Pablo del Moral, que va culminar amb gol un magnífic contraatac.

La diana del Catgas va fer molt mal als blaugrana, que van fer una passa enrere. En atac es mostrava massa pla el Barça que va topar una vegada i una altra amb l’entramat defensiu colomenc, que va estar excels fins al darrer instant. L’esperit de sacrifici col·lectiu no va minvar en cap moment. On no arribava Corso hi arribava Pablo i si no, hi havia Mario, que ahir, jugant més minuts que mai per l’absència d’Ari Santos per lesió, es va graduar davant un repte difícil com el de defensar Ferrão. Fins i tot, Juanqui va tenir la possibilitat de desequilibrar el duel en una doble ocasió que primer Sedano i després Torlà van refusar.

El Barça, que no estava còmode, ho va voler provar amb Dyego exercint de porter jugador. I, aleshores, va ser quan els blaugrana, quan faltaven 45 segons, va saber decantar la balança a favor seu. Tolrà es va inventar una passada en diagonal boníssima i Esquerdinha va definir per donar el triomf i el lideratge de la lliga en solitari als blaugrana.

LES FRASES DELS PROTAGONISTES

Ha estat el partit que prevèiem. Hem tingut premi en una jugada de risc i hem resolt un partit difícil
Andreu Plaza
tècnic del barça lassa
No és fàcil fer el que hem fet. Ha estat una llàstima perquè en certs moments hem estat millors
Pol Pacheco
jugador del catgas energia
Estem contents perquè hem arribat al final amb possibilitats, però no les hem sabut resoldre
Óscar Redondo
tècnic del catgas energia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)