Hoquei sobre herba

Trompada i adeu a Europa

Hoquei sobre herba. L’Egara cau eliminat en la primera fase de l’Euro Hockey League després de perdre amb el Saint Germain amb un gol de ‘stroke’ en el darrer sospir del partit

EGARA 4 St. Germain 6

EGARA:Cortès, Matalonga, Quemada, Mercadé, Espí, Usé, Recasens, Aguilar, Arch, Garcia Chicote i Dinarès –onze incial– Josep Farrés, Novell, Mengíbar, Pol Gispert, Jordi Farrés i Xavi Gispert.SAINT GERMAIN:Thieffry, Grégorie Samson, Guillaume Samson, Deront, Hugo Genestet, Gabriel, Gohlke, Jeammot, Tom Genestet, Rogeau i Goyet –onze inicial– Harou, Verrier, Pourcelet, Martin Genestet i Mercurio.MARCADOR:2-0 (12’) Harou. 2-1 (24’) Recasens. 4-1 (27’) Jeammot. 4-3 (33’) Aguilar. 4-4 (55’) Jordi Farrés. 6-4 (59’) Hugo Genestet.ÀRBITRE:Bennett i Berneth.

L’Egara va patir ahir una trompada molt forta en la primera fase de l’Euro Hockey League. Els egarencs, favorits en el grup D de la competició per accedir al KO16, van perdre contra el Saint Germain francès amb un gol de penal stroke en el darrer sospir i van dir adeu a Europa més aviat del que es preveia. Una primera part molt fluixa i un tram final de partit mal gestionat van ser decisius perquè el conjunt ratllat caigués davant la seva gent, que va omplir bona part de la grada de l’estadi Pau Negre de Barcelona. “L’equip està enfonsat per com s’ha produït. Havíem aconseguit fer el més complicat, que era remuntar un partit que teníem molt coll amunt. En general, no hem estat a l’alçada”, es lamentava el tècnic ratllat, Siso Ventalló, després del partit.

Les coses no van anar bé per a l’Egara des de l’inici; els egarencs dominaven la possessió però gairebé ni trepitjaven l’àrea rival. La circulació era imprecisa i els atacs morien en l’entremat defensiu francès que, excepte en alguna ocasió aïllada, sempre va mostrar-se molt ordenat. No inquietava en excés el conjunt visitant, però en una jugada per la banda dreta a les acaballes del primer quart van trobar el camí del gol. Seguia sense trobar-se còmode l’Egara que, tot i això, va retallar distàncies amb llançament de penal córner del jove Marc Recasens. Va respondre amb efectivitat el Saint Germain que, aquest cop per banda esquerra, va combinar a les mil meravelles per eixamplar les distàncies (1-4). L’Egara, incòmode, marxava al vestidor amb mala cara després de dos quarts molt fluixos.

Una certa millora

La reacció en els dos darrers quarts va ser bona. Els ratllats van aprofitar un regal de la defensa francesa per acostar-se en el marcador i van posar setge a la porteria visitant. Xavi Aguilar, autor del gol, també va tenir a les seves mans l’opció de capgirar el marcador però el porter del Saint Germain ho va impedir amb un parell d’aturades de mèrit.

I en el darrer quart, el tot i el res. L’Egara va estar classificat durant uns minuts per al KO16 després d’una diana de Jordi Farrés, que va culminar un penal córner assajat. Però quan semblava que el conjunt ratllat s’havia d’endur el gat a l’aigua, els nervis van fer una mala jugada als catalans que van pecar d’equip poc experimentat. Van cedir un penal córner i penal stroke quan s’arribava al final. El primer el van fallar els francesos però, en el segon, Genestet va superar Quico Cortès i va enviar l’Egara cap a casa. Va ser una trompada molt forta.