Futbol sala

MARIO RIVILLOS

JUGADOR DEL FC BARCELONA LASSA

“Som joves i tenim ganes de menjar-nos el món”

L’exjugador de l’Inter admet que la competició europea és la que més atrau a tot l’equip

De rival a l’aliat.
Rivillos era un dels jugadors que acostumaven a fer la guitza quan visitava el Palau Blaugrana amb la samarreta de l’Inter Movistar. Aquest estiu, però, l’ala madrileny va agafar l’AVE per fitxar pel Barça Lassa i intentar contribuir al projecte d’Andreu Plaza per tallar la ratxa de tres anys en blanc de la secció. Ja va guanyar la seva primera UEFA Futsal Cup la temporada passada i ara la vol assolir amb el Barça.
En el meu debut vaig gaudir amb els Dracs, no paren en tot el partit i et donen un escalf que s’agraeix

Mario Rivillos (Torrejón, 13 de desembre de 1989) es vestirà demà de curt a Pàdua per disputar el primer partit de la Main Round, la primera fase de la màxima competició europea.

Europa arriba en bon moment? Han guanyat els cinc partits de la lliga que han disputat i estan deixant bones sensacions...
Sí. Hem fet un molt bon inici de temporada i estem contents, però som conscients que no hem aconseguit res de res. La temporada és molt llarga i començar bé no és equivalent a acabar bé. Pot passar de tot. Però sí, estem contents per com hem començat.
Es nota que l’equip té ganes de disputar la UEFA Futsal Cup.
És el repte de la temporada per excel·lència. Som un grup molt jove que té moltes ganes de menjar-se el món, ja fa temps que pensem a començar aquesta competició. Per tots els jugadors, és un honor jugar a Europa.
Enguany, el format de competició ha canviat. Aquesta Main Round dona més espai a un possible sotrac, perquè es classifiquen tres equips. Això fa que no sigui tant a cara o creu com en les altres edicions?
És evident que sí, que tens menys possibilitats de quedar-te fora tot just començar, però no ens resta concentració. A més, el primer de grup és cap de sèrie en una hipotètica Elite Round. No ens volem guardar res, volem sortir a totes des de l’inici i no volem confiar-nos, perquè a Europa tots els equips et poden posar en un compromís. No val a badar.
Tenen moltes referències dels tres rivals? Què en saben?
La veritat és que no gaire. És complicat perquè són de lligues diferents, és menys accessible... Anem una mica sobre la marxa. No sabem si tenen un jugador bo esquerrà o dretà. Algun jugador sí que coneixem, perquè alguns juguen en les seleccions del seus països, però no tenim gaires referències més. També vam jugar divendres, hem tingut un parell de dies de descans i suposo que els dies previs al partit ho prepararem amb el cos tècnic.
L’altre dia va debutar amb gol al Palau Blaugrana. És com s’ho imaginava?
A més vaig marcar [riu]. Realment, en tenia moltes ganes. L’afició em va acollir molt bé, el partit va anar rodat i vaig gaudir amb els Dracs. No paren en tot el partit i et donen un escalf que s’agraeix a la pista.
Abans els patia i ara els té a favor.
Sí. A Torrejón no teníem cap grup d’animació així. Era diferent. També s’hi generava bon ambient, però els Dracs saben què fer per encomanar la resta de l’afició. Recordo molt el dia del 6-1 de la temporada passada. Va ajudar el fet que es van posar 3-0, però l’ambient d’aquell dia va ser bestial. Tant de bo tingui nits com aquelles amb el Barça.
Li està costant adaptar-se?
Una mica. Sobretot, a la nova vida. Pensa que jo no havia marxat mai de Madrid en 27 anys i ara és una vida totalment nova. Però, ens hi adaptarem a poc a poc. A més, tothom m’està donant confiança i m’estan posant les coses molt fàcils.
Hi ha moltes diferències amb l’Inter?
Pel que fa a estructura de club, el Barça està a un altre nivell. Té una dimensió molt bèstia. Però són els dos clubs més importants de la lliga, a l’Inter els jugadors també hi estan molt a gust.
I en l’aspecte tàctic? Hi ha trobat grans diferències?
Cada entrenador és un món i el Jesús Velasco entrena diferent que l’Andreu, és clar. Allà jugàvem molt amb el 4-0 i aquí tenim dos pivots, Esquerdinha i Ferrão, que ens permeten desenvolupar molt bé el 3-1 i tenir referències més clares a dalt. A més, tenim molts perfils de jugadors i ens permet tenir moltes variants, tant en atac com en defensa.
Qui li ha fet d’amfitrió?
Ningú en concret, però és veritat que amb els de la selecció espanyola m’hi porto molt bé i m’han parlat moltes coses del club i l’entorn. Amb el Sergio ens coneixem des de petits i m’ha ajudat molt. També el Paco, però en general tenim un grup humà molt bo i molt bromista. És fàcil encaixar-hi.
L’any passat ja va guanyar la UEFA Futsal Cup amb l’Inter. Es va treure un pes de sobre? Ara ho afronta sense aquella ansietat?
Crec que el club sí que es va treure un pes de sobre i tinc un record molt maco d’allò, però ara estic en un altre club i vull guanyar-la amb el Barça. Tinc el mateix neguit o més que quan començava la temporada a Europa amb l’Inter. No canvia res. Jugar a Europa és diferent a la resta de competicions, és diferent. Viatges, són competicions de més dies que un desplaçament normal... té la seva màgia. La lliga és la regularitat i les copes també tenen la seva part romàntica, però Europa és diferent. Tant de bo pugui repetir, aixecar la UEFA Futsal Cup amb la samarreta del Barça i ajudar l’equip a trencar la mala ratxa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)