Més esport

La primera, una catalana

Hípica. L’amazona barcelonina Paola Amilibia s’imposa en el campionat d’Espanya de salts i es converteix en la primera dona que guanya una competició en la qual també participen homes

Mai, en les 56 edicions del campionat d’Espanya de salts d’obstacles, havia guanyat una dona, tot i ser una competició mixta. Entre dijous i diumenge de la setmana passada, però, l’amazona catalana Paola Amilibia va trencar l’estadística amb una brillant actuació al Club de Campo de Madrid. En la seva primera participació en la categoria absoluta, al damunt del cavall Gaudí, Amilibia va aconseguir una penalització acumulada de 14,67 punts, la més baixa del torneig amb diferència. El seu immediat perseguidor va ser també un genet català, Primitivo Nieves, que, muntant Galiant, va acumular 21,81 punts de penalització.

“Ha estat molt especial perquè venia amb l’objectiu de guanyar. El primer dia no em va anar gaire bé, però després vaig anar remuntant a poc a poc. He ha hagut de lluitar molt”, deia Amilibia, que destacava també l’actuació de Gaudí. “Ha tocat només una barra, no puc demanar-li més. És un cavall excepcional. El meu objectiu ara és el campionat del món”, sentenciava.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)