eurocup

Despropòsit a l’Eurocup

El CN Mataró va quedar eliminat després d’un cúmul d’errades arbitrals en el partit entre el Jadran i el Kotor

El delegat de la LEN va decidir rearbitrar dos minuts del tercer quart i l’últim gol croat va ser fora de temps

3 0 0 3 27 39

L’expedició del Quadis CN Mataró intentava pair ahir la seva eliminació en la segona fase de l’Eurocup en circumstàncies molt estranyes a Budapest. La victòria del Jadran Split contra el Primorac Kotor per vuit gols de diferència (17-9), just el marge que necessitava per desbancar el conjunt mataroní del segon lloc i guanyar-se l’accés als quarts de final, va ser un cúmul de despropòsits arbitrals.

L’errada més vistosa, si més no la que va córrer més per les xarxes socials, va ser la de l’últim gol del Jadran, obra d’Ante Viscovic, que va ser posterior a una falta i amb el temps reglamentari totalment exhaurit. El director tècnic del club mataroní Joan Masriera, però, considera més greu encara el que va succeir en el tercer quart. “El Kotor només perdia per quatre gols i el Jadran va ampliar diferències amb un llançament que va picar al travesser interior i va tornar a sortir fora. Els àrbitres, tot i les protestes dels jugadors croats, no van concedir gol. El joc va prosseguir i al cap d’una estona l’entrenador del Kotor va demanar temps mort. En aquell instant Ratko Rudic [llegendari entrenador croat i directiu del Jadran] es va dirigir a la zona del delegat de la LEN i, després de repassar les imatges pel monitor, van resoldre rearbitrar: atorgar els cinc gols d’avantatge al Jadran i a sobre afegir dos minuts de joc. Un fet que no havia vist mai i que no es pot fer en cap cas”, lamenta astorat el dirigent del CN Mataró.

Tot i la gravetat dels incidents i les conseqüències negatives de tot plegat, el CN Mataró va decidir ahir a la nit no presentar recurs a la LEN per les mínimes possibilitats d’una resolució favorable. En tot cas, el club mataroní ja ha fet evident el seu malestar des de diverses plataformes. Va penjar a Twitter el vídeo en càmera lenta dels últims minuts del partit, en què s’aprecia clarament que el gol es marca fora de temps, i diversos jugadors, a més del tècnic Beto Fernández, van manifestar la seva indignació, tant en comentaris a diversos mitjans de comunicació com a través de les xarxes socials. “Vam passar de l’eufòria a la resignació en uns segons; ningú entenia el que havia passat. Després del partit vaig anar a parlar amb el delegat de la LEN i ni tan sols ens va voler escoltar; només ens deia que el torneig ja s’havia acabat”, va explicar l’entrenador mataroní al web especialitzat Waterpolista.com. A tot això, el conjunt mataroní jugarà demà contra el CN Terrassa (17 h a la piscina Joan Serra) el partit corresponent a la segona jornada de lliga.

L’equip mataroní torna amb nota a les competicions europees

Les lamentables irregularitats arbitrals ocorregudes en el partit entre el Primorac Kotor i el Jadran Split han deixat en segon terme la magnífica fase del Quadis CN Mataró a Budapest després de quatre anys d’absència en competicions europees. L’equip maresmenc va demostrar, en tot cas, que té nivell de sobres per participar en la segona competició continental. En la jornada inicial va assolir un meritori empat a 8 contra el Jadran després de remuntar un 1-4 advers. Dissabte va fer un pas endavant i va vèncer per la mínima el Primorac (9-8), un equip que en la fase anterior els havia superat per un clar 12-8. El conjunt de Beto Fernández semblava tenir la classificació dels quarts de final coll avall, sobretot després que el Jadran perdés de manera contundent contra el Ferencváros (17-3), l’equip amb major potencial de la competició. En l’últim partit, els mataronins tampoc van tenir cap possibilitat contra l’equip de Marton Vamos –el jugador més valuós del mundial– i companyia (11-4).