Rugbi

El GEiEG aspira a recuperar el lloc a la divisió d’honor

Rugbi. L’equip femení, amb una vintena de jugadores noves, arranca la competició amb l’objectiu de dominar les lligues de la federació catalana per plantar-se a la fase d’ascens

El GEiEG femení, que va perdre el lloc a la divisió d’honor espanyola la temporada passada, ha arrancat el curs disposat a lluitar per tornar a l’elit estatal. No serà un camí fàcil ni curt, però les bases estan posades, segons explica l’entrenadora de l’equip, Coral Vila: “Tenim gairebé 20 jugadores noves i 36 fitxes, fet que ens permet afrontar la competició amb garanties, però també hem de veure com les noves jugadores s’acoblen al nostre estil.”

La primera etapa de la temporada és la Lliga Kopparberg de la federació catalana. L’equip, que ja suma dues victòries en dues jornades, ha quedat enquadrat en el grup A al costat del del CEU, l’INEF Lleida, el Castelldefels i l’Osona. Dels 15 equips que juguen la competició –dividits en tres grups– en quedaran vuit que són els que jugaran la divisió d’honor catalana. El campió accedirà al torneig que ha de donar accés a la divisió d’honor espanyola. “Els principals rivals a Catalunya haurien de ser els Enginyers i el BUC, que estan fent molt bona feina; després, en una hipotètica fase d’ascens, ja veuríem què passaria, però encara no se sap quin sistema de competició s’establirà”, assenyala Vila, que tindrà el suport en l’equip tècnic de Carol Pagès i Mario Passarello.

La jugadora referent de l’equip és Eli Martínez, olímpica als Jocs de Rio en rugbi a 7. En l’última convocatòria de la selecció catalana també hi figuren les altres destacades de l’equip: Judith Vélez (capitana), Alba Alarcón, Paula Xutglà, Sophie Magro i Clara Castellvell. A més, s’espera que s’incorpori a l’equip una altra internacional espanyola, Àfrica Félez, quan estigui recuperada. L’equip també disposa de quatre jugadores de la Catalunya Nord com a reforços addicionals.

Vila posa en relleu, sobretot, l’esforç que fan moltes jugadores per estar a l’equip –moltes hi perden diners– al davant de clubs amb més potencial econòmic, i remarca que l’esforç en la promoció és la clau perquè l’equip pugui continuar viu. “Anar a les escoles no dona resultats immediats, però és com un gota a gota que ens dona vida tant amb l’equip masculí com amb el femení.”

PROTAGONISTA

Hem reunit un grup molt gran però hem de veure com responen les noves jugadores
Coral Vila
Entrenadora del GEiEG
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)