Esquí

L'andorrà Joan Verdú serà a la Copa del Món de Soelden

L'esquiador participarà a la prova el diumenge 29 d’octubre a la glacera austríaca

La Federació Andorrana d’Esquí ha presentat avui l’esquiador que representarà Andorra a la tradicional Copa del Món de Soelden (Àustria), el pròxim diumenge 29 d’octubre. Es tracta de Joan Verdú, que ha estat lluitant per aquesta plaça durant la pretemporada.

Verdú viatjarà a Soelden dijous, per entrenar divendres i dissabte. A la presentació ha manifestat que "la pretemporada ha anat molt bé. A Xile va anar molt bé, tot i que al principi em va costar una mica després vaig fer podis. Em noto en formo físicament i tècnicament molt bé. Tinc confiança amb mi mateix i el que vull és fer el meu millor esquí. Conec Soelden de l’any passat i ja no és el debut en la Copa del Món i això em pot anar molt bé. Crec que a prop dels 30 seria un bon resultat, perquè tothom va molt bé preparat perquè no hi ha més carreres i tothom està en plena forma. Estar entre els 45 millors estaria bé”.

També ha comentat que “l'any passat va ser el meu primer contacte, la pista és molt llarga i exigent, amb molta alçada. El cansament passa factura i s’ha de regular per arribar a la part baixa el menys cansat possible i així perdre el menys temps possible respecte als millors”.

L'andorrà ha senyalat que “amb el nou material crec que m’he adaptat força ràpid. Només he fet un gegant a Xile, que vaig fer quart i vaig tenir un primer contacte amb els corredors de la Copa d’Europa. Em vaig adaptar bé al material”. “Ara em centro en el gegant de Soelden al 100% per donar-ho tot allà. És una cita molt especial, hi ha un ambient brutal amb una atmosfera molt maca i especial. L’agafo amb moltes ganes i intentaré millorar l’actuació de l’any passat” i finalment ha destacat que “Aquesta serà la tercera Copa del Món que faig, i també he estat a uns Jocs Olímpics. La idea seria traure el cap en Copa del Món si pot ser també en supergegant. En Copa del Món em focalitzaré més en gegant. En supergegant tindré millor dorsal que en les proves de gegant gràcies als meus punts FIS. Però el punt fort, sempre en el gegant”

Carles Visa, director tècnic: “L’objectiu és que a Soelden faci el seu millor esquí. Si fa entre els 30 o a prop dels 30 per nosaltres serà un bon resultat, però el més important és que esquiï com sap. Si ho fa això el resultat hi serà hi en sortirem reforçats. Soelden és un lloc ideal per iniciar la temporada perquè també serveix per valorar el treball de temporada. També servirà per valorar la incògnita del material, perquè aquest any han canviat”.
“Joan Verdú correrà totes les proves de la Copa del Món de gegant fins el desembre (4), i segurament també en supergegant però no en totes perquè aquí també entrarà també el Marc Oliveras. A partir de desembre valorarem com continuem”.

La notícia completa a aquí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)