Atletisme

La Masia de l’atletisme

Atletisme. El circuit gironí de cros, el planter dels millors fondistes catalans dels últims anys, arrencarà diumenge a Olot i mantindrà les cites més tradicionals dels últims anys

Olot serà diumenge el punt d’inici d’una nova edició, la 27a, del circuit gironí de cros, una cita impulsada pel Consell Esportiu de la Selva, que ha estat el bressol de les actuals figures de l’atletisme gironí i català. En els últims anys, a més, el circuit s’ha anat ampliant amb el suport de la Diputació de Girona. Així hi ha curses fora de la Selva, com les de Girona, Salt i Banyoles, que s’ha anat consolidant plenament en el circuit.

En la presentació d’ahir, a Girona, hi van participar dos atletes internacionals que van començar a fer els seus primers passos, precisament, en el circuit gironí. Es tracta dels lloretencs Àngel Mullera i Jonathan Romeo, que tenen previst competir en unes quantes proves del gran premi, ja que el cros els servirà com a preparació per a la temporada de pista, on s’han fixat com a objectiu estar en els 3.000 m obstacles del campionat d’Europa de Berlín (7-12 d’agost).

“Ara som una mica inseparables. Ens entrenem junts i tenim previst competir plegats en moltes proves. El cros potser és una distància una mica llarga per a nosaltres, però ens va molt bé per agafar la forma; sobretot a mi, perquè necessito competir després de l’aturada de la temporada passada”, va relatar Mullera. Romeo, que ha començat la temporada amb una victòria en la tradicional cursa del Carrer Nou, tampoc es posa en la temporada de cros uns objectius extremadament ambiciosos, tot i ser el 2017 una de les grans revelacions de l’atletisme català, fet que li va permetre debutar en un campionat del món d’atletisme a Londres. “L’europeu de cros no el tinc a la meva agenda, penso més aviat en el campionat de Catalunya i el d’Espanya i les curses que vagi fent el circuit de la Selva; vull començar suaument, perquè la temporada és molt llarga i la competència a l’estiu en els 3.000 m obstacles serà molt dura”, va explicar l’atleta. Tots dos continuaran en el CA Lloret la Selva gràcies al suport que els dona l’Ajuntament de la ciutat.

No només Mullera i Romeo s’han forjat en moltes de les curses del circuit. Abans ho havia fet Josep Lluís Blanco i, posteriorment, Esther Guerrero i Adel Mechaal, els dos millors atletes catalans del moment. El cas més significatiu és el de Mechaal. Després d’una victòria a Riudellots l’exatleta, entrenador i ara organitzador del circuit, Manel Fernández, se li va acostar no només per felicitar-lo, sinó per fer-li veure que l’estil amb el qual es movia sobre la gespa i la terra li augurava un futur esplèndid. Mullera, Blanco i Mechaal ja han aconseguit medalles en grans competicions internacionals, un botí que dona sentit a un circuit que dona rellevància per sobre de tot a les categories de promoció.

ELS PROTAGONISTES

Segurament correré diumenge a Olot i a altres llocs, necessito competir per trobar-me bé
Àngel Mullera
ATLETA

LA XIFRA

Com a objectius tinc el campionat de Catalunya i Espanya, però penso sobretot en l’estiu
Jonathan Romeo
Atleta
10
Curses.
Són les que conformaran el circuit, també anomenat GP Diputació de Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)