Tennis

Tennis

Copa Masters

La llegendària Venus

Copa Masters. La rejovenida nord-americana aguanta les envestides de Muguruza, la deixa fora en dos sets igualadíssims i es planta a les semifinals

Un nivell de joc relativament alt i una actitud positiva i combativa diametralment oposada a la que va evidenciar en el segon partit contra Karolina Pliskova, no van ser arguments suficients perquè Garbiñe Muguruza minimitzés la lliçó de tennis i de professionalitat de la llegendària Venus Williams. La nord-americana, radiant als 37 anys, va vèncer per 7-5 i 6-4 en una hora i 41 minuts i es va plantar a les semifinals de la copa Masters com a segona del grup blanc darrere de la txeca Karolina Pliskova. Muguruza s’acomiada del torneig i d’un curs excepcional amb amargor i també de la possibilitat de lluir el número 1 de la WTA el 2017. Venus, campiona del torneig el 2008 i finalista el 2009, torna a la càrrega rejovenida en un any excepcional. Continua, a més, viva en la batalla per destronar la romanesa Simona Halep. La rival de la gran de les germanes Williams sortirà de la terna que formen la pròpia Halep, la danesa Caroline Wozniacki –ja classificada– i la francesa Caroline Garcia. En el primer partit de la jornada, la txeca Karolina Pliskova que ja tenia assegurat el primer lloc, es va deixar anar per evitar un desgast superflu i va perdre per 6-3 i 6-1 contra la letona Jelena Ostapenko, que ja no tenia res a fer.

La pressió en les restades, la potència des del fons i la valentia a la xarxa, van catapultar Williams en vista de les dificultats que no va parar de plantejar-li la tennista del CT Barcino. Muguruza duia un break d’avantatge en el primer acte, però Williams va replicar amb un contrabreak i amb 5-5 va clavar la primera gran estocada. Muguruza s’hi va regirar i va signar tres breaks en el segon set, consumats en el primer, el tercer i el setè jocs. Però la nord-americana, físicament irreprotxable, va apel·lar a la veterania i va arribar viva al 4-4. La de Caracas va tenir un 0-30 amb servei de Williams i 3-1 a favor que li hauria aplanat el camí en el segon acte, però Williams va ressuscitar i va fer la darrera queixalada del partit amb un quart trencament –el sisè a favor en el partit– en el desè i darrer joc.

El cara a cara entre Garbiñe Muguruza i Venus Williams reflectia abans del partit d’ahir un 3-2 favorable a la nord-americana, però amb el matís que els dos últims partits els havia guanyat la de Caracas (2017). Va cantar victòria en la final de Wimbledon sobre herba i en els quarts de Roma sobre terra. Williams ha aconseguit els seus ara ja quatre triomfs sobre pista dura.

GRUP BLANC
(7) Ostapenko - (3) Pliskova 6-3, 6-1
(3) Muguruza - (5) Williams 7-5, 6-4
Jugadora vict.-der.
(3) Pliskova 2-0 (4-2)
(5) V. Williams 2-1 (4-3)
(7) Ostapenko 1-2 (3-4)
(2) Muguruza 1-2 (2-4)
GRUP VERMELL
(6) Wozniacki - (8) Garcia 10 h
(1) Halep - (4) Svitolina 13.30 h
Jugadora vict.-der.
(6) Wozniacki 2-0 (4-0)
(1) Halep 1-1 (2-2)
(8) Garcia 1-1 (2-3)
(4) Svitolina 0-2 (1-4)

LA DADA

No he fet un tennis prou definitiu, però no marxo frustrada. He fet un gran any i un èxit aquí hauria estat la cirereta
Garbiñe Muguruza
32
errors no forçats
va cometre Muguruza, espessa amb la dreta. Williams, 26.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)