Atletisme

Ilias Fifa, en llibertat amb càrrecs

Atletisme. L’atleta es va acollir al dret a no declarar davant la jutgessa del jutjat número 4 de Mataró

La jutgessa del jutjat número 4 de Mataró va decretar ahir la llibertat per a Ilias Fifa i els cinc detinguts més per l’operació policia contra el dopatge que dimecres va provocar la detenció del millor fondista català dels últims anys. La jutgessa va retirar el passaport a Fifa, que es va acollir al dret a no declarar, i li va prohibir sortir del país. Els altres corredors que van declarar ahir van ser els germans Mourad, Youseff i Fatima Taoussi, Joan Solano i Mostafa Benslimane.

L’operació de la policia va ser batejada com a Chamberí –el nom d’un barri de Madrid– pels agents de la Policía Nacional que l’estan duent a terme. El jutjat de Mataró va obrir la causa al juny per ús de medicaments greument perillosos per a la salut. La llei antidopatge espanyola no penalitza el consum de substàncies de dopatge, però sí el seu tràfic i la incitació al seu consum.

A banda de Fifa l’altre atleta de nivell internacional que va declarar dijous va ser Ayoub Mokhtar, que viu a Guadalajara. El fondista, que dijous va fer 21 anys, va quedar campió d’Espanya dels 3.000 m en pista coberta el 2016. Rabia Lahouifi, que també va passar la nit de dijous al calabós, va guanyar la medalla de bronze en la categoria júnior de l’europeu de cros del 2015. Mokhtar va fer un post al Facebook explicant el registre de la policia i assegurant que els agents no havien trobat cap substància il·legal.

Les fonts policials no han volgut confirmar si en els deu registres fets en diverses localitats de Barcelona, València i Guadalajara s’han requisat productes de dopatge o altres proves que indiquin indicis de la presumpta activitat delictiva dels detinguts. La federació espanyola va emetre un comunicat en què anunciava la seva voluntat de personar-se en el procediment amb l’objectiu de tenir accés al sumari, conèixer els fets i sancionar els atletes federats si ho considerava procedent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)