Handbol

Handbol

barça

Un somni de joventut

El central islandès recorda que amb la incorporació al Barça es fa realitat un somni que tenia des de petit

Admet que aquests últims mesos ho ha passat malament, però que tot aquest procés l’ha enfortit

Com mana el tòpic en els actes de presentació, l’islandès Aron Pálmarsson va dir ahir en la seva primera aparició com a blaugrana allò tan nostrat: “El Barça era el club dels meus somnis.” La sentència, però, no va sonar forçada en cap cas, i és que el central provinent del Veszprém ja s’havia pronunciat en els mateixos termes quan només tenia quinze anys en les files del Hafnarfjördur, i tot just començava a apuntar el talent descomunal que el convertiria en un dels millors jugadors del món.

El trajecte fins a aterrar al club dels seus somnis ha estat llarg. Als 19 anys va fitxar pel Kiel, amb el seu compatriota Alfred Gislasson com a entrenador i principal valedor, i allí va continuar creixent i va conquerir dos títols de la lliga de campions (2010 i 2012) en sis temporades. El Veszprém es va avançar al Barça el 2015, però semblava que la següent destinació ja estava escrita. En un primer moment, s’esperava l’arribada de Pálmarsson l’any vinent, però la recaiguda de Lasse Andersson i la voluntat del jugador per fitxar immediatament van precipitar les negociacions. El jugador no es va presentar als entrenaments de pretemporada del conjunt hongarès i s’ha estat preparant en solitari a Islàndia, mentre esperava l’acord entre els clubs. “Els últims mesos han estat realment durs. Ha estat difícil, no us enganyaré, perquè hi havia coses per lligar i no sabia exactament què passaria al 100% amb el meu futur”, va admetre el central de 27 anys. I va afegir: “La meva família i el Barça em van ajudar molt. Ha estat difícil, però aquestes coses et fan encara més dur. El que no et mata et fa més fort. El mes de juny ja vaig decidir que volia venir i l’espera s’ha fet llarga, però ara ja soc aquí i el somni s’ha fet realitat.”

Pálmarsson va demostrar que no l’espanten els reptes. “Si em pressiona que em comparin amb Karabatic? En tot cas, és ell qui tindrà més pressió”, va dir en broma. “Karabatic és un dels millors jugadors de tots els temps i aquestes comparacions són bones per a mi. Jo funciono millor com més pressió tinc. M’afalaga que em comparin amb ell i amb els millors jugadors del món”, va sentenciar. En aquest sentit, tampoc l’espanta el fort dispendi –al voltant d’un milió d’euros– que ha costat l’operació. “El preu del traspàs suposa més pressió, però m’agrada. És un honor. Soc feliç i estic agraït”, etziba.

Pálmarsson va fer algunes consultes abans d’apostar pel Barça, però diu que tampoc li feia falta. “Vaig parlar molt amb Gudjor Valur Sigurdsson, que va estar dos anys a l’equip [del 2014 al 2016]. Em va dir que ni m’ho pensés, que vingués al Barça i que no me’n penediria. La veritat és que tampoc necessitava parlar amb ningú, perquè durant molt temps el meu somni sempre ha estat jugar al Barça. El club sempre ha volgut estar al nivell més alt i jo vull estar en equips guanyadors. A més, l’entrenador Xavi Pascual fa molts anys que és aquí, i això és un bon senyal. L’objectiu al Barça és arribar a la final a quatre i guanyar la Champions. He estat en set i només n’he guanyat dues. L’equip és molt bo i el futur també fa bona pinta”, va remarcar.

El debut

Pálmarsson lluirà el número 34 a la samarreta del Barça. Amb la selecció islandesa llueix el 4 i en el Veszprém portava el 14, però aquests dos dorsals pengen del sostre del Palau Blaugrana en honor de dos mites del barcelonisme, Xavier O’Callaghan (4) i Enric Masip (14). El número 24 és propietat de Dika Mem. S’haurà de veure si el tercer jugador islandès en la història de la secció debuta demà a Cangas, en partit de la lliga Asobal, o s’espera a dissabte contra el Zagreb, en la sisena jornada de la lliga de campions.

LES FRASES

L’equip és molt bo i el futur fa bona pinta. L’objectiu és ser a la final a quatre. Hi he estat set cops i només tinc dues Champions
Aron Pálmarsson
central del fc barcelona lassa
Les comparacions amb Karabatic no em pressionen, al contrari són bones i m’afalaga que em comparin amb els millors del món
Aron Pálmarsson
central del fc barcelona lassa

Barrufet: “Aquí es convertirà en el millor del món”

Aron Pálmarsson va comparèixer amb el directiu responsable de la secció d’handbol, Joan Bladé, que va confirmar el contracte del jugador fins al 2021; el director d’esports professionals, Albert Soler, i el mànager esportiu, David Barrufet. L’exporter va explicar alguns dels detalls de l’operació: “Pálmarsson era un fitxatge que perseguíem des de fa molt temps i ja el teníem tancat per al 2018, però hem aprofitat la nostra oportunitat. És un dels millors jugadors del món i aquí millorarà per convertir-se en el millor. Hem de donar-li temps perquè s’adapti a l’equip, als jugadors i a les jugades. Ha estat una negociació llarga, però la relació amb el Veszprém és molt bona, tot i que cada club defensi els seus interessos.” Al seu torn, Soler va comentar: “Les necessitats esportives del club sempre són prioritàries. La part econòmica condiciona que pugui venir un jugador, però al final aquí estem per intentar tenir el millor equip del món. És un reforç perquè l’equip continuï en la línia dels èxits esportius dels últims anys.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)