Atletisme

Wilson Kipsang busca la redempció

Atletisme. L’organització de la marató de Nova York reforçarà la seguretat arran de l’atemptat de dimarts

El kenyà Wilson Kipsang va fer llufa en la marató de Berlín, on era un dels caps de cartell amb Eliud Kipchoge i Kenenisa Bekele, però diumenge a Nova York, sis setmanes després de la cita a la capital alemanya, tindrà la possibilitat de redimir-se. “La meva preparació abans de Berlín havia estat excel·lent, però vaig tenir un mal dia i vaig optar per la retirada al quilòmetre 30. Ara estic molt content i agraït perquè se m’ha donat l’oportunitat d’aprofitar el meu bon estat de forma per tornar-ho a intentar a Nova York, on miraré de repetir la victòria del 2014”, va assegurar l’experimentat maratonià de 35 anys. En tot cas, no corre perill la plusmarca mundial (2h02:57 de Dennis Kimetto el 2014), ja que el traçat novaiorquès és molt exigent per aconseguir grans registres.

Ghebreslassie, referent

El gran rival de Kipsang serà l’eritreu Ghirmay Ghebreslassie, tot un prodigi de precocitat i que el curs passat, amb 21 anys, es va convertir en el vencedor més jove a la ciutat dels gratacels. Entre les dones, tampoc no hi faltarà la kenyana Mary Keitany, guanyadora de les tres últimes edicions. També destaca la participació de l’etíop Buzunesh Deba, segona el 2011 i el 2013 i que viu i s’entrena al Bronx.

Més enllà del terreny esportiu, les autoritats de Nova York van confirmar que la marató es disputaria sense canvis, tot i que es reforçarien les mesures de seguretat arran de l’atac terrorista de dimarts, amb un balanç de vuit víctimes mortals. Carlos Gómez, un dels caps de policia locals, va assenyalar que, a més dels 52.000 participants, s’esperava que uns 2,5 milions de persones sortirien al carrer a animar el pas dels corredors. Entre les mesures extraordinàries, s’inclou l’ampliació del nombre de vehicles que bloquejaran l’accés a la ruta que seguirà la marató. També hi haurà franctiradors i equips policials dotats amb armes especials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)