Atletisme

L’europeu de cros, primer repte per a Mechaal

Atletisme. El palamosí, campió d’Espanya la temporada passada a Gijón, s’entrena a Font-romeu pensant ja en la cita d’Atapuerca

El palamosí Adel Mechaal (New Balance) ja ha fixat el seu primer gran objectiu de la temporada: el campionat d’Europa de cros, que es farà el 10 de desembre a Samorin (Eslovàquia). L’atleta és aquests dies al centre d’alt rendiment de Font-romeu per agafar fons en l’especialitat en què va fer les primeres passes com a atleta –al circuit gironí– però que és més dura i hi troba més competència que al tartà. Mechaal serà una de les grans figures el dia 12 al cros internacional d’Atapuerca, on els millors atletes espanyols es jugaran bona part de les seves possibilitats de formar part de la llista de seleccionats per a l’europeu.

Mechaal ha estat concentrat a Font-romeu amb el seu germà Saïd Mechaal –que va estrenar-se com a internacional júnior la temporada passada– i l’atleta andorrà Edgar Ordóñez. Els organitzadors del cros han confirmat que no compten amb Ilias Fifa, investigat en un cas de presumpte distribució de productes de dopatge, però sí que hi serà un altre dels fondistes catalans de referència, el lleidatà Ayad Lamdassem.

La baixa de Fifa beneficia les possibilitats de Mechaal i Lamdassem, que tindran com a principal rival Toni Abadía (Nike), setè i millor atleta espanyol l’any passat a Atapuerca. Mechaal va ser dissetè. El palamosí, amb tot, va ser el campió d’Espanya tot i tenir una temporada de cros accidentada per l’amenaça de suspensió que planava sobre seu de la IAAF per haver-se saltat teòricament tres controls de dopatge. En l’europeu de cros, per exemple, no va saber pràcticament fins al mateix dia de la cursa si podria participar-hi. Finalment, ho va poder fer i en una cursa de menys a més va acabar en un meritori vuitè lloc. El combinat de la federació espanyola va aconseguir la plata en la classificació per equips.

Muktar Edris, favorit

Més enllà de la lluita entre els atletes espanyols, la participació en el cros serà de luxe. El campió del món dels 5.000 m, l’etíop Muktar Edris –que va derrotar Mo Farah a Londres–, serà el principal favorit. Edris va ser bronze en el campionat del món de cros del 2015 i ja va ser segon a Atapuerca el 2014. També serà a la línia de sortida l’ugandès Jacob Kiplimo, vigent campió del món júnior. En la categoria femenina hi haurà les kenyanes Alice Aprot Nawowuna i Lilian Kasait Rengeruk, plata i bronze en l’últim campionat del món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)