El Palau és un clam

El Barça, amb una primera part per emmarcar, passa per sobre del Zagreb en un partit marcat per la proclama de llibertat per als presos polítics

Pálmarsson va poder jugar molts minuts i ja va deixar alguns detalls de qualitat

BARÇA LASSA 32 ZAGREB 22

FC BARCELONA LASSA:Ristovski; Aleix Gómez (1), Mem (4), Syprzak (6), Entrerríos, N’ Guessan (3), Rivera (5, 3 p.) –set inicial–; Palmarsson (1), Viran, Ariño, Sorhaindo (3), Dolenec (2), Borges (1), Jallouz (2), Lenne (4) i Gonzalo (p.s.).HPPD ZAGREB:Skok; Horvat (5 p.), Vuglac (1), Vori (4), Susnja, T. Valcic (-), Mandalinic (5) –set inicial–; Kastelic (p.s.), J. Valcic (2), D. Markovic, Z. Markovic (2), Makrovcic, Kontrec (2), Ets, Bozic i Lucin (1 p.).PARCIALS:4-1, 5-3, 10-5, 12-5, 14-6, 17-8; 19-11, 21-12, 24-15, 26-16, 30-18 i 32-22.ÀRBITRES:Pichon i Reveret. Exclusions: Exclusions: Lenne (28’), Borges (32’) i Entrerríos (57’), per part del Barça; i Vori (11’), Vuglac (17’), per part del Zagreb.PÚBLIC:uns 3.410 espectadors.

El Barça va segellar la victòria europea més plàcida de la temporada en un duel marcat per les proclames de llibertat per als consellers i els activistes catalans empresonats i l’estrena de la nova estrella blaugrana, Aron Pálmarsson. Sigui pel factor ambiental o per l’efecte Pálmarsson, la realitat és que el Barça va entrar amb molt bon peu al partit i, amb una primera part sublim, tant en defensa com en atac, va deixar la victòria contra el Zagreb pràcticament enllestida.

La primera meitat del Barça va ser per emmarcar. Tot i el silenci ambiental en els primers 5 minuts de joc, els canoners francesos, Dika Mem i Tim N’Guessan, van començar amb el punt de mira ben afinat i van marcar les primeres diferències (4-1). L’imponent Zarko Markovic i el veteranísssim exblaugrana Igor Vori donaven aire al seu equip, però Mem, amb grans salts en suspensió, continuava sobrevolant per sobre la defensa croata i Kamil Syprzak marcava terreny en el pivot en un ambient ensordidor pels crits de “llibertat”. La defensa blaugrana va edificar un mur al davant de l’atac rival i Borko Ristovski abaixava la persiana i propiciava les sortides al contraatac. El Barça s’escapava de 7 gols (12-5) i Xavi Pascual no va dubtar a donar l’alternativa al fitxatge estrella de la setmana i del curs en el minut 20. Tot just entrar, el central islandès va donar la seva targeta de presentació al gegant Syprzak, que no va desaprofitar l’ocasió per incrementar el seu compte golejador. Ristovski va continuar el seu recital sota els pals, amb deu aturades en mitja hora de joc, i l’equip blaugrana va tancar el primer acte amb la quarta victòria europea del curs ben encarrilada (17-8).

Amb el clar avantatge en el resultat, Pascual va continuar donant minuts de joc a Pálmarsson, que va poder fer un curs accelerat per assimilar els nous sistemes de joc. Després de tres intents fallits, el central islandès va poder per fi celebrar el seu primer gol com a blaugrana amb el seu característic llançament amb suport (39’). En defensa, en atac, de lateral compartint minuts amb Entrerríos, amb canvis de laterals i de pivots, Pálmarsson va poder entrenar diferents situacions de joc en un partit molt més plàcid del que es preveia.

“La rebuda ha estat de pell de gallina”

La cerimònia de presentació ja feia presagiar una jornada per recordar per a Aron Pálmarsson. El central islandès va rebre una sonora ovació quan pels altaveus del Palau es va anunciar el número 34 del Barça. “La rebuda ha estat de pell de gallina, ha estat increïble. M’he sentit superbé amb la samarreta del Barça a la pista. Sempre havia vingut com a rival i avui estic molt orgullós de jugar amb aquests colors”, va comentar el jugador sobre les primeres sensacions en el club barcelonista. El central illenc va admetre que no esperava jugar tants minuts (40’) i que de ben segur la contundència del resultat va fer que Xavi Pascual el mantingués més estona a la pista. “En els últims 5 minuts ja estava força cansat, però de cap manera li volia dir a l’entrenador. M’he sentit com un nen en un país màgic de caramels”, va afegir. Sobre els nous sistemes de l’equip, Pálmarsson va dir que necessita un parell de partits per assimilar-los. “Escolto i pregunto molt perquè no se’m vegi perdut, però tots, jugadors i entrenadors, m’estan ajudant molt. Estic molt afalagat per aquesta rebuda”, va ressaltar. En aquest sentit, Xavi Pascual va remarcar que tampoc cal explicar-li molt les coses perquè té “una gran capacitat tàctica”. Amb vista al futur, el tècnic vol que el nou central blaugrana sigui capaç de “subjectar l’equip, de marcar el ritme tal com fa Entrerríos i com havia fet anteriorment Sarmiento”. Sobre les reivindicacions, va afirmar: “El comportament cívic de l’afició per manifestar la seva opinió és de chapeau. Com vaig llegir en un tuit dels de Polònia, són dies en què no tens ganes de riure.”