Atletisme

El circuit verd festuc

Atletisme. Romeo, Sabally i Mullera acaparen els primers llocs del Cros de Santa Coloma, set dies després que la retirada de ‘Mully’ ho evités, a Olot

La setmana anterior, Jordi Rabionet va aprofitar la retirada d’Àngel Mullera per molèsties en el Cros d’Olot per ser tercer en la cita inaugural del circuit gironí de cros. Ahir, al 44è Cros de Santa Coloma de Farners, la imatge dels tres corredors verd festuc imposant la seva superioritat en un grup capdavanter que anava perdent unitats a mesura que es consumien els 8,8 quilòmetres es va mantenir fins al final amb Romeo primer, Boubacar Sabally segon i millor promesa i Àngel Mullera, tercer. La cita més veterana del circuit gironí va tenir 1.000 atletes, amb nombrosa participació en cadascuna de les categories del programa al parc de Sant Salvador. La pluja de la nit abans no només no va afectar la qualitat del circuit, amb troncs fent d’obstacles en la primera meitat de la volta llarga i constants tobogans en la segona, sinó que va afavorir-ne la pràctica de l’exigent modalitat atlètica.

“Gairebé cada dia és el mateix, les sèries les fem els tres i a les curses de moment també som tots tres”, va dir Jonathan Romeo després del seu segon triomf en dues curses del calendari. El mundialista va apuntar que torna a afrontar la temporada amb paciència, sobretot en aquest inici: “A poc a poc, anar entrenant i fent curses.” “Avui, per exemple, no m’he trobat al cent per cent. Però bé, és el que diem amb l’entrenador, que cada cursa és un món i l’hem de llegir de manera diferent”, va dir sobre el seu rendiment ahir en una prova que va dominar amb l’única oposició real dels seus companys de club i d’entrenament. “No he tingut les sensacions que vaig tenir a Olot i al carrer Nou [triomf a la cursa urbana de Girona el 22 d’octubre] però anem sumant quilòmetres i bones actuacions”, hi afegia. Romeo, que es planteja descansar diumenge que ve en la cita de Sant Hilari, mantindrà l’asfalt en la seva preparació competitiva amb la Jean Bouin –no serà al Cros de Salt– i la Cursa dels Nassos, on s’ha proposat baixar dels 29:30.

La cursa femenina, sense la vencedora a Olot Marina Guerrero, se la van disputar les corredores del Catalunya i el Barça. Zoya Naumov va ser la més forta en la darrera volta. La júnior Berta Cabanas va ser segona i la promesa Marina Bagur, tercera.

El 35è Cros de Sant Hilari serà diumenge la tercera de les deu cites del Circuit Gironí de Cros. Una prova que durant les curses d’ahir a Santa Coloma es va arribar a anunciar que s’ajornaria perquè era l’endemà de la manifestació de l’11-N, si bé finalment es va rectificar la decisió un cop confirmat el vistiplau de l’Ajuntament hilarienc.