Tennis

Sock té una alegria doble

Tennis.El nord-americà es va endur a París contra el serbi Filip Krajinovic el seu primer títol de Masters 1000 i obté la plaça per jugar la copa Masters

La final inesperada de París-Bercy es va saldar amb el triomf del nord-americà Jack Sock (22è de l’ATP) contra el serbi Filip Krajinovic (77è) per 5-7, 6-4 i 6-1. Sock guanya per primera vegada un Masters 1000 en la seva primera final d’aquesta graduació contra un rival que mai no havia jugat una final. Alhora, el nord-americà, que suma el seu quart títol, segella el passaport per jugar la copa Masters en detriment de l’asturià Pablo Carreño, que hauria estat el vuitè elegit si Krajinovic hagués donat la sorpresa. Els grans mèrits de Carreño en aquest 2017 han estat les semifinals en l’obert dels Estats Units i en el Masters 1000 d’Indian Wells, el títol a Estoril i la final de Rio. Sigui com vulgui, Sock s’afegeix als sets tennistes que ja estaven classificats: Rafa Nadal, Roger Federer, Alexander Zverev, Dominic Thiem, Marin Cilic, Grigor Dimitrov i David Goffin.

Krajinovic es va endur el primer set signant el seu segon trencament en l’onzè joc, però de seguida es va veure amb un trencament avall en el segon acte (3-1). Sock va apuntalar la reacció amb un segon break en el cinquè joc (4-1). Krajinovic va evidenciar símptomes de cansament, i malgrat que va recuperar un break, va cedir la mànega. En el tercer joc del tercer set, Sock, ben entonat, va trencar el servei amb un passing paral·lel (2-1) i ja no va cedir ni un pam contra un rival mort.

Derrota de Marcel Granollers i Ivan Dodig

El català Marcel Granollers i el croat Ivan Dodig (7) van perdre ahir al migdia la final de dobles per 7-6 (3), 3-6 i 10-6 contra el polonès Lukasz Kubot i el brasiler Marcelo Melo, la segona parella del rànquing mundial. Granollers i Dodig van arribar a dominar per 2-5 el desempat però no van administrar l’avantatge. Va ser la quarta final del barceloní i el tennista croat en una primera temporada junts molt positiva, en què han aconseguit els títols de Rotterdam i també es van adjudicar el torneig de Basilea. Van perdre la final del Masters 1000 de Roma, però els bons resultats els permetran jugar la setmana vinent a Londres la copa Masters, competició que el barceloní va guanyar l’any 2012 formant parella amb Marc López. Kubot i Melo, per la seva banda, ja han guanyat sis títols aquest curs: Wimbledon, Halle, Hertogenbosch i els Masters 1.000 de Madrid, Miami i París.