Esports de muntanya

L'esquí nòrdic es prepara per obrir el pont de la Puríssima

Lles de Cerdanya doblarà la producció de neu produïda

No només estem a menys d'un mes per obrir pistes d'esquí alpí: els practicants de l’esquí nòrdic ja poden començar a treure el material de l'armari perquè, si la meteorologia és benigna, la temporada d'esquí de fons podria començar abans de trenta dies. 

Els practicants de la modalitat nòrdica podran gaudir un any més dels paisatges, la tranquil·litat i l’ambient familiar d’unes instal·lacions envoltades d’espais naturals i protegits de gran bellesa. Les estacions d’Aransa, Lles de Cerdanya, Tavascan, Pla de Beret, Sant Joan de l’Erm, Tuixent-la Vansa i Virós-Vallferrera han fet durant l’estiu feines de manteniment i d’adequació de les pistes i també dels edificis perquè tot estigui en condicions òptimes quan arribi la neu. Les instal·lacions pensen obrir les pistes quan les condicions meteorològiques ho permetin i estar a disposició del públic a partir del dia de la Constitució.

Millors accessos

Enguany s’han consolidat els ajuts per al manteniment dels accessos a les estacions, que disposen d’una partida de 160.000 euros. La voluntat del Departament de Territori i Sostenibilitat és que aquesta quantitat econòmica es consolidi i no calgui crear-la cada any.

Millores als traçats i les instal·lacions

Aransa ha senyalitzat i agençat els circuits actuals de raquetes i ha renovat el material de lloguer. Lles de Cerdanya ha doblat aquesta temporada la producció de neu produïda per assegurar també la cobertura en un circuit de 2 quilòmetres de la zona baixa de les instal·lacions; la concessionària treballa en la reforma del refugi de Cap del Rec, ha delimitat un circuit nou per a la pràctica d’skijöring, s’han fet feines de manteniment i millora de les pistes i s’ha renovat el material de lloguer.

Sant Joan de l’Erm ha arranjat i anivellat les pistes i ha renovat el material de lloguer. Tuixent-la Vansa ha ampliat les pistes, ha col·locat paravents i tanques metàl·liques a les pistes i ha renovat el material de lloguer. I Virós-Vallferrera ha fet la millora dels edificis i ha eixamplat un tram de 10 quilòmetres de pistes.

Per cinquè any consecutiu, s’ha congelat el preu dels forfets. El de temporada (val 120 euros per als adults i 60 per als infants de 6 a 12 anys i per als majors de 65 anys) és vàlid per a totes les estacions d’esquí nòrdic catalanes i inclou la possibilitat d’esquiar un dia a les estacions d’esquí alpí lleidatanes d’Espot Esquí, Port Ainé i Tavascan. Fins al 19 de novembre es fa un 20% de descompte en la compra del forfet de temporada.

La notícia completa a aquí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)