Ciclisme

L’Èpica Atacama, d’Oriol Colomé i Anna Ramírez

Ciclisme. L’Esteve Team va ser el dominador de la cursa per etapes que cobreix el recorregut dels Andes fins a l’oceà Pacífic, a Xile amb 500 km

Oriol Colomé i Marc Trayter van ser primer i segon i Anna Ramírez primera de la general de la segona edició de l’Èpica Atacama, de 500 quilòmetres en sis etapes per cobrir el recorregut dels Andes fins a l’Oceà Pacífic. Els tres corredors de l’Esteve Team a Xile van dominar la prova des de l’inici i van encarrilar el triomf amb l’etapa inaugural, la més dura perquè tenia 83 quilòmetres i 1.913 metres de desnivell positiu. L’osonenc establert a Palamós en va ser el vencedor amb 16 minuts de marge respecte Trayter, segon i que conservaria també aquest lloc en la general fins l’arribada al mar. Més clar encara va ser el domini de la campiona de la Titan Desert Anna Ramírez. La també osonenca va guanyar cadascuna de les etapes i va acabar amb un marge superior a les sis hores en la general respecte la segona classificada, la brasilera Danielle Nagaoka.

Colomé, amb victòries d’etapa a la Titan Desert, va guanyar la primera i la última a Xile. En la segona, que arribava al sostre del recorregut a més de 2.600 metres sobre el nivell del mar, els quatre favorits van arribar junts amb victòria per al xilè José pablo Ramírez. El també andí Flavio Alejandro Naciff, tercer a la general final, es va endur la tercera, la primera fins el final amb desnivell negatiu. Colomé va ser setè en la cinquena, la més llarga amb 11 quilòmetres, per problemes mecànics i, el darrer dia, va posar el colofó al triomf amb una segona etapa.

Cruïlles obrirà les Challenge Series

L’Empordà MTB Challenge és la primera de les tres cites del calendari de les MTB Challenge Series, que en la seva segona edició presenta tres proves. La primera és el 3 de desembre a Cruïlles amb recorreguts a les Gavarres de 80 quilòmetres 2.000 metres de desnivell positiu acumulat i 40 i 1.000. La segona serà al Gironès amb sortida i arribada a Sant Gregori ( 18 de febrer) i la tercera a la Cerdanya amb el centre neuràlgic a Puigcerdà (el 3 de juny). Aquesta edició els recorreguts curts de cada cita es podran fer amb e-bike.