Handbol

Dolenec s’haurà d’operar

Handbol. El lateral eslovè va acabar amb molèsties al menisc del genoll esquerre el partit de dissabte de la Champions contra el Zagreb i podria estar dos mesos de baixa

Els serveis mèdics del FC Barcelona van informar ahir que el jugador eslovè Juren Dolenec haurà ser operat demà per una lesió al menisc del genoll esquerre. El lateral va arribar a l’estiu provinent del Montpeller de la lliga francesa com a substitut del màxim golejador de l’equip de Xavi Pascual les últimes temporades. El període de baixa podria oscil·lar entre les quatre i les vuit setmanes. El primer partit que es perdrà el jugador és el que l’equip ha de jugar avui al Palau contra el Conquense (18 h) i que s’ha avançat un dia per evitar que coincideixi amb la vaga general.

Dolenec, de 28 anys, va jugar en l’últim partit de l’equip, el dissabte al Palau contra el Zagreb, i va ser al final del partit quan va sentir dolor a la zona del menisc. Després de l’operació, el club tindrà més clar quin és el període de baixa del lateral, que, tot i tenir unes característiques molt diferents a les de Lazarov, s’havia integrat perfectament en la maquinària de Pascual. Fins ara havia jugat 18 partits en totes les competicions i havia marcat 35 gols.

La baixa de Dolenec deixarà encara com a jugador més indiscutible a la banda dreta el jove francès Dika Mem, que està jugant amb una confiança absoluta i prenent el relleu en els llançaments exteriors que havien estat marca de la casa de Lazarov. La baixa de l’eslovè també haurà de donar més protagonisme al francès Yanis Lenne, el fitxatge que més desapercebut està passant. L’esquerrà francès pot jugar tant d’extrem com de lateral, però l’eclosió d’Aleix Gómez l’ha deixat fins ara amb pocs minuts.

Aquesta és la segona baixa important en la primera línia del Barça aquesta temporada després que Lasse Andersson també hagués de passar per la sala d’operacions per la recaiguda en la lesió del genoll.

L’arribada d’Aron Pálmarsson ajudarà Pascual a mitigar aquest problema puntual. El tècnic blaugrana pot optar també per jugar amb tres jugadors dretans a la primera línia, ja que, a banda de l’islandès, també disposa d’Entrerríos, Jallouz i N’Guessan.

El primer partit de la lliga de campions que es perdrà Dolenec serà diumenge contra el Rhein-Neckar Lowen alemany al Palau Blaugrana.

Depenent de l’evolució de la lesió, el lateral també podria veure en risc la seva participació en el campionat d’Europa de seleccions (12-28 de gener, Croàcia). Dolenec és un dels líders de la selecció d’Eslovènia, que va ser bronze en el mundial de l’any passat a França.

LA XIFRA

35
gols
ha marcat el lateral eslovè en els 18 partits oficials que ha jugat amb el Barça.

Problemes per a Ludovic Fàbregas

El pivot nord-català del Montpeller Ludovic Fàbregas –que serà jugador del FC Barcelona a partir de la temporada que ve–estarà uns mesos fora de combat. El seu club ha informat que té una “trombosi venosa traumàtica” al braç dret. El pivot, de 21 anys, haurà d’estar tres mesos de baixa i és pràcticament impossible que pugui jugar el campionat d’Europa amb la selecció francesa, amb la qual va ser campiona del món l’hivern passat. Fàbregas ja és considerat un dels millors jugadors del món en la seva posició. Els serveis mèdics del Montpeller han reconegut que aquesta és una lesió poc habitual i que la recuperació s’haurà de fer amb fisioteràpia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)