Handbol

Handbol

lliga asobal

Dues perles de la Blume

Handbol. Aleix Gómez (Barça Lassa) i Xavi Castro (Ciudad Encantada) es van veure les cares dimarts en partit de lliga Asobal després d’haver crescut plegats en el planter del club blaugrana

Aleix Gómez (Sabadell, 1997) i Xavi Castro (Terrassa, 1996) són les últimes perles formades a la residència Blume, l’eix vertebrador de l’equip d’handbol del FC Barcelona. L’estiu passat van assolir el títol mundial júnior amb la selecció espanyola a Algèria i aquest curs ja reclamen el focus en la màxima categoria. Gómez ha fet el salt al primer equip en la cotitzada plaça d’extrem dret, en territori del capità Víctor Tomàs, i no desaprofita cap oportunitat que li dona Xavi Pascual per exhibir el seu talent. Castro ha hagut d’emigrar a Conca per continuar creixent en la posició de central i s’ha convertit en un dels baluards de l’equip revelació de la lliga Asobal, que després de nou jornades ocupa el tercer lloc de la classificació, empatat a punts amb el Fraikin Granollers. Després de mitja dotzena d’anys compartint experiències al vestidor culer i en les convocatòries de les seleccions catalanes i espanyoles, dimarts es van enfrontar al Palau Blaugrana, amb victòria del Barça per 34-27.

Per Xavi Castro va ser una jornada “molt especial” tornar al Palau i retrobar-se amb tants excompanys. Al central terrassenc no li estranya gens el bon paper de l’Aleix en el primer equip blaugrana. “Per mi és un jugador deu, i no ho dic ara sinó des de fa molt temps. Segons la meva opinió, per capacitat, tècnica i treball l’Aleix es pot convertir en el millor jugador del món”, sentencia. El sabadellenc, que va ser considerat el millor extrem dret del mundial júnior i que ja ha estat convocat per Jordi Ribera en el combinat absolut, tampoc no estalvia elogis a l’hora de parlar del seu excompany blaugrana. “En Xavi Castro és molt bon jugador, amb moltes virtuts. És molt explosiu en les accions d’un contra un i té molta visió de joc. A més, pot jugar tant en defensa com en atac. Penso que haver fitxat pel Ciudad Encantada és una molt bona opció. Ja s’està veient que disposa de molts minuts i, a més, ho està fent molt bé”, resumeix. De fet, després de nou jornades ja s’ha convertit en el màxim golejador de l’equip, amb 40 dianes. Contra el Barça en va marcar sis i es va mostrar infal·lible des del punt de penal, amb 3 de 3. Castro també va deixar la targeta de visita fa un parell de setmanes a Granollers, en què va marcar de penal el gol que va suposar l’empat a 30 en l’última acció del partit. “Quan estàvem al Barça B ens anàvem alternant a l’hora de llançar els penals. És una qüestió de confiança”, remata l’extrem blaugrana.

Aleix Gómez remarca que la relació amb l’ara jugador del Ciudad Encantada va més enllà de la d’un company de vestidor. “Conec la seva família i després de sortir de l’institut de la Blume anàvem plegats en tren cap a casa. Jo baixava a Sabadell i ell continuava fins a Terrassa. Tot i ser d’aquestes dues ciutats ens portem molt bé”, diu, somrient.

Com no podia ser d’una altra manera, les dues joies sorgides del planter blaugrana tenen entre els seus referents jugadors del primer equip del Barça. “A aquests nivells hi ha petits detalls que poden resultar determinants i en aquest sentit en Víctor Tomàs m’està ajudant molt”, subratlla Aleix Gómez. Precisament, el capità blaugrana va ser un dels destacats en el partit contra el Ciudad Encantada, ja que va anotar nou gols després d’haver-se perdut dos partits per qüestions personals. Al seu torn, Xavi Castro comenta: “Sempre m’he fixat en els jugadors d’aquí, del Barça, i lògicament la primera referència és en Raúl Entrerríos, i també en Dani Sarmiento, però ara jugant a França costa més de seguir.”

LES FRASES

Té moltes virtuts. És molt explosiu en l’un contra un i té molta visió de joc [sobre Xavi Castro]
Aleix Gómez
extrem del fc barcelona lassa
Per capacitat, tècnica i treball es pot convertir en el millor jugador del món [sobre Aleix Gómez]
Xavi Castro
Central del liberbank ciudad encantada

“Es veia a venir que arribarien”

Si algú pot parlar amb propietat d’Aleix Gómez i de Xavi Castro és Llorenç Rueda, actual tècnic del Sant Martí Adrianenc i que havia tingut a les seves ordres els dos jugadors en les últimes temporades al filial blaugrana. “La seva progressió no ha estat cap sorpresa i amb el seu historial ja s’albirava que arribarien a dalt. En Xavi va ser el jugador més jove a debutar al primer equip, amb 16 o 17 anys, i l’Aleix sempre ha jugat en un equip superior i ja es va veure quan va ser escollit en el set ideal del mundial júnior”, remarca. Sobre l’actual central del Ciudad Encantada explica: “Té molt cap. És un jugador molt endreçat, que aporta molta calma al joc i que fa millors els seus companys. També té un llançament molt fort. És com un ordinador i en cada moment sap quina és la millor opció a triar. Tot i la seva edat, poques vegades s’equivoca.” I sobre l’extrem del Barça hi afegeix: “Ho dona tot. És una joia tant en defensa com en atac. Corre, salta i anticipa molt bé. Amb el B, també ha jugat de lateral i ha millorat molt en el llançament.” Rueda destaca un aspecte important en el pas endavant de tots dos jugadors: “S’han començat a creure que podien viure de l’handbol i han treballat molt.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)