Atletisme

Ilias Fifa, suspès cautelarment

Atletisme. La federació espanyola li retira la llicència i no podrà competir demà en el cros d’Atapuerca

Ilias Fifa finalment no podrà competir demà en el cros d’Atapuerca, la primera gran prova internacional de la temporada, perquè ha estat suspès cautelarment per la federació espanyola d’atletisme a instàncies de l’Agència Espanyola per la Protecció de la Salut Pública en l’Esport (Aepsad). L’organització de la prova va decidir donar-li en un primer moment el dorsal perquè el representant de l’atleta va fer-los veure que no hi havia res que li impedís córrer, malgrat que en aquests moments està sent objecte d’una investigació policial per tràfic de substància de dopatge.

La retirada de la llicència no només afecta Ilias Fifa, que tindrà molt difícil tirar endavant el seus plans en la temporada de cros, sinó els altres quatre atletes involucrats en la recent operació Chamberí. La Diputació de Burgos, responsable de la prova, va anunciar ahir mateix que retirava el dorsal al campió d’Europa dels 5.000 m.

Uns dies abans, l’ambaixador de la prova, l’exatleta Juan Carlos Higuero, ja havia advertit que la participació de Fifa depenia de l’Aepsad perquè el cros no podia prohibir la participació a cap atleta que no estigués sancionat o suspès per la federació espanyola.

Fifa, de 28 anys, va ser detingut el passat 25 d’octubre al seu domicili de Santa Coloma de Gramenet per la Policía Nacional per la seva suposada vinculació en una trama comercial de productes il·legals. Segons fonts policials, en l’escorcoll posterior es van confiscar “diverses substàncies anabolitzants i xeringues”. L’operació va ser ordenada pel jutjat d’instrucció número 4 de Mataró.

Uns dies després, Fifa es mostrava confiat per mantenir la seva preparació, tot i que havia dormit un dia al calabós: “Tinc confiança perquè mai he fet cap ximpleria; tot això fa mal a la meva imatge i l’únic que vull és continuar preparant el campionat d’Europa de cros (10 de desembre, Samorin, República Txeca).”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)