Atletisme

Atletisme

El santuari de Castillejo

Atletisme. El català aspira al tercer triomf seguit en una clàssica Behobia-Sant Sebastià marcada per la polèmica d’Arbeloa

Carles Castillejo, ja retirat professionalment de l’atletisme, continua sent un dels fondistes de referència a Catalunya. Avui aspira a encadenar el tercer triomf en la clàssica Behobia-Sant Sebastià en un duel català contra Jaume Leiva, vencedor del 2012. L’últim atleta a sumar tres victòries seguides va ser Chema Martínez (2005-2008).

El recorregut de la prestigiosa prova és de 20 quilòmetres i aplega milers d’aficionats que s’amunteguen des de la sortida, a la frontera amb França, fins a l’arribada a Sant Sebastià. La cita uneix corredors d’elit al costat dels atletes populars, que fan que la inscripció superi aquesta vegada els 31.000 corredors. Entre les dones, Aroa Merino i Dolores Marca són les principals favorites.

Arbeloa i el 155

L’exjugador internacional del Real Madrid Álvaro Arbeloa, conegut per les seves opinions extremistes a la xarxa, va aconseguir que l’organització de la cursa li concedís el dorsal 155, com a reivindicació de l’aplicació de l’article del mateix número a Catalunya. Arbeloa ho va anunciar a Twitter i això va provocar una forta polèmica al País Basc, on pràcticament tothom està en contra de la política espanyola envers Catalunya. També s’han queixat participants catalans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)