Més esport

El Salt GC inaugura avui el primer Circuit Iberdrola

Gimnàstica artística. És la primera competició espanyola de regularitat, i el Salt hi participa amb dos equips

El Circuit Iberdrola de gimnàstica artística neix avui a Salt com la primera competició de regularitat espanyola que no es disputarà en format de prova d’un sol dia. La lliga ha estat creada a semblança de les que ja es disputen en països com França i Itàlia, en els quals s’ha detectat que aquest format de competició augmenta “l’interès dels aficionats” i ajuda a difondre la gimnàstica artística, com va destacar en la presentació que es va fer ahir Xavi Casimiro, director tècnic de la competició.

El Salt va ser el primer club que es va oferir per rebre aquesta circuit, motiu pel qual s’encarrega de la prova inaugural, que serà classificatòria. Els trenta equips que hi participen lluitaran per integrar-se en una de les tres divisions. Els vuit primers formaran part de la primera divisió; els classificats entre els llocs 9 i 16, de la segona, i entre els llocs 17 i 24, de la tercera. El Salt, que és un dels millors clubs de l’Estat, participarà en la competició amb dos equips. El primer, format per Nora Fernández, Laura Bechdejú, Sara Coll, Marina González, Bonnie Godino, Laura Mora i Laia Qingiu Nogué, compta amb quatre gimnastes internacionals i aspira a quedar integrat en la primera divisió. El segon equip del Salt tindrà l’objectiu de classificar-se per a la segona divisió i el formaran les júniors Aida València, Gina Zao Bou, Jana Libei Guardiola, Nicole de Miguel, Laia Masferrer, Júlia Ventura i Berta Álvarez. “Obrir la lliga aquí dona motivació a les gimnastes”, va explicar Montse Hugas, directora tècnica de l’entitat.

L’inici d’aquest circuit ha aixecat tal expectació que s’espera que les graderies –700 localitats– s’omplin avui per veure les gimnastes. El club va confirmar, a més, que unes 380 persones estaran vinculades a l’esdeveniment, entre gimnastes, entrenadors i jutges. El nivell de la competició serà molt alt, amb participació de les deu millors gimnastes del rànquing espanyol, però també d’algunes gimnastes estrangeres que els clubs han pogut fitxar amb la condició que no disputin més de tres aparells per club.

Els equips ja van poder fer ahir a la tarda els entrenaments oficials, i la competició, retransmesa en streaming al web de la federació espanyola, començarà avui a partir de les 9.30 h. Després de Salt, el Circuit Iberdrola farà parada a Gijón (10 i 11 de febrer) i Palma (21 i 22 d’abril). A falta de confirmació oficial, Manresa tancaria la lliga amb les fases finals el 16 i 17 de juny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)