Esquí

Un hivern marcat pels Jocs Olímpics de Pyeongchang

Esports d’hivern. La federació catalana presenta la nova temporada, en la qual els especialistes catalans intentaran classificar-se per als Jocs

La temporada d’esports d’hivern a Catalunya es va presentar dijous a Barcelona amb la vista posada en els Jocs Olímpics que es faran a Pyeongchang (Corea del Sud) entre el 9 i el 25 de febrer del 2018. En l’acte, fet conjuntament entre la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), la Secretaria General de l’Esport (SGE) i l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM), va comptar amb l’assistència d’alguns dels esportistes que aspiren a classificar-se per a la cita olímpica, com ara la surfista Maria Hidalgo, l’esquiadora Júlia Bargalló i l’esquiador paralímpic Gabriel Gorce. A través d’un vídeo, també hi van participar els esquiadors Quim Salarich i Núria Pau, el pilot de tobogan Ander Mirambell i el patinador Adrià Díaz. Aquests dos últims són els únics que van ser als Jocs Olímpics de Sotxi, i aspiren a repetir participació.

Hidalgo va explicar que espera recuperar-se aviat de la lesió al genoll que es va fer fa uns mesos, que ha demorat el seu principi de temporada. Bargalló, una de les tres integrants de l’equip A de la federació espanyola, acaba de completar una bona pretemporada i ara comparteix entrenaments amb l’equip italià. Gorce, medallista en els Jocs Paralímpics de Sotxi amb el guia Arnau Ferrer, va demanar més difusió de l’esport paralímpic en els mitjans.

La possible candidatura de Barcelona a un Jocs Olímpics d’hivern també va ser tema de debat entre els assistents a l’acte. Gerard Figueras, secretari general de l’Esport, va dir que cal aprofitar “l’embranzida” de Barcelona 1992: “Uns Jocs poden cohesionar el Pirineu i ser un projecte guanyador.” Òscar Cruz, president de la FCEH, va recalcar que cal fer un “projecte il·lusionant” que aposti per la formació de joves talents: “Els nens han de saber que a través dels esports d’hivern poden aconseguir un nou mitjà de vida.”

Les estacions d’esquí també van tenir lloc en l’acte per explicar les millores que han fet aquesta temporada i per destacar l’impacte econòmic que genera aquest sector.

Castellet i Planas, guardonats

La surfista sabadellenca Queralt Castellet va rebre ahir el primer premi nacional dels esports d’hivern en categoria femenina, que concedeix la federació espanyola (Rfedi) amb l’objectiu de reconèixer les figures més destacades de l’any en les diverses modalitats d’hivern. “Volem que el nostre esport d’hivern sigui cada cop més atractiu, més connectat amb el públic general. [...] Això justifica que hàgim creat aquesta gala”, va explicar l’aranès May Peus, president de la Rfedi. El reconeixement femení porta el nom de María José Rienda i el masculí, concedit a Lucas Eguibar i Regino Hernández, el de Paquito Fernández Ochoa. El premi al millor entrenador de neu es va concedir a títol pòstum al tècnic català Israel Planada, desaparegut l’hivern passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)