Atletisme

L’atletisme també és DTE

Atletisme. Més de 1.500 participants en el 20è Cros Ciutat de Girona, amb triomfs absoluts d’Abdelmounim el Jouk i de Marina Guerrero

El segell de Destinació de Turisme Esportiu (DTE) va tenir ahir al matí la seva cita de referència pel que fa a l’atletisme, més enllà de les curses populars de ruta per la ciutat o de muntanya pel seu entorn. El 20è Cros Ciutat de Girona va comptar amb més de 1.500 participants al circuit de les ribes del Ter a Fontajau, un dels escenaris de referència al país.

La participació en la prova gironina es va veure àmpliament incrementada perquè en les categories cadet (sub-16), juvenil (18) i júnior (20) masculina i femenina era puntuable per al gran premi català de cros, una classificació que permet als primers anar al cros internacional d’Elgoibar el mes de gener, amb la selecció catalana. Miqui Riera (CA Manresa) i Júlia de la Piedra (Canovelles) en categoria cadet, Adam Maijo (CA Ascó Ribera d’Ebre) i Maria Carner (CA Mollet) en juvenil i Antonio López (FC Barcelona) i Marina Surià (CA Igualada) –en noies corrien la cursa absoluta amb promesa i veteranes i va ser cinquena, amb la setena i vuitena segons i tercera de la categoria– en júnior.

Abdelmounim el Jouk (Lleida) va ser el gran dominador de la cursa masculina, la primera del circuit gironí de cros sense els atletes internacionals del Lloret-la Selva. La meitat dels deu primers eren de la categoria promesa, inclòs El Jouk, que des del primer dels sis passos per meta, encara amb un nombrós pilot capdavanter, es va mostrar imbatible. Arnau Turon i Quim Costa, tots dos de l’Olot Terra de Volcans, van ser el millor absolut i promesa de la cursa.

La motivació

“Els dos primers, a Olot i Sant Hilari, els vaig guanyar relativament fàcil pel nivell que hi havia. Però avui ja n’hi havia més, de nivell: ha estat més divertit i m’ha costat més” va dir Marina Guerrero (CA Manresa), que va assolir el seu tercer triomf en tres curses disputades. Zoya Naumov (AA Catalunya), segona ahir, va ser la vencedora en la cita de Santa Coloma de Farners, la que es va perdre Guerrero. La grupista Irene Batlle va ser tercera absoluta i millor de la categoria promesa. “Tenia la motivació afegida que sabia que vindrien enganxades al darrere. Però estic contenta de poder posar en pràctica aquest esprint final de cares a provar-nos com estem, ara que aviat començarem les sèries” hi va afegir la banyolina, que enfoca la temporada de cros al campionat de Catalunya: “Tinc ganes de fer bé l’estatal per equips i dur punts per al Manresa. Per això faig cros. També faré l’absolut de Catalunya, m’agradaria quedar bé però hi ha molt nivell”. “Em motiva més el 1.500 que és més explosiu... El que prepara el meu grup d’entrenament”, va dir la campiona de Catalunya dels 3.000 obstacles, que es trobarà amb la seva germana en el 1.500 ara que Esther Guerrero ha anunciat que vol afegir la distància a la que l’ha dut a competir en cites mundialistes i olímpica, els 800. “Ens entrenem juntes. És una motivació afegida perquè farem les mateixes sèries, ella més ràpid, evidentment. Fem això i va molt bé fer tots el mateix perquè et motives”, va sentenciar.

Masculina
1r. A. El Jouk (Lleida AC) 23:54
2n. M. Salvador (ISS l’Hospitalet) 24:12
3r. J. Pujol (AA Catalunya) 24:22
4t. A. Turon (Olot Terra Volcans) 24:34
5è. E. López 24:35
6è. A. Rodríguez (CA Mollet) 24:42
7è. Q. Costa (Olot Terra Volcans) 24:44
8è. D. Gallego (UA Barberà) 24:45
9è. J. M. López (CA Mollet) 24:46
10è. A. Ouchbab (CA Igualada) 25:01
Femenina
1a. M. Guerrero (CA Manresa) 13:37
2a. Z. Naumov (AA Catalunya) 13:46
3a. I. Batlle (GEiEG) 13:52
4a. M. Garcia (AA Catalunya) 14:12
5a. M. Surià (CA Igualada) 14:17
6a. M. J. Gajete (la Sansi) 14:19
7a. M. Raimundo (JA Sabadell) 14:26
8a. A. Mestres (ISS l’Hospitalet) 14:27
9a. C. Ràfols (AA Catalunya) 14:31
10a. I. Vidal (CA Lloret-la Selva) 14:43
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)