Lliga Asobal

Exhibició col·lectiva

Handbol. El Granollers obté al Palau una diferència pràcticament decisiva per classificar-se per a la fase de grups de la copa EHF gràcies a una segona part espectacular

FRAIKIN 28 Balatonfür. 21

FRAIKIN GRANOLLERS:Bombóm Almeida, Cabanas (4, 3 p), Bernatonis (3), Marc García (1), Ferrer (1), Figueras (2) i Resina (7) –equip inicial–; Porras (1), Cañellas (2), Silva (3), Márquez (3) i Tarrafeta (1)BALATONFÜREDI KSE:Fazekas, Németh, Bóka (7), Hornyak (5, 1 p), Topic (1), Kasparek (3)i Semenov (3) –equip inicial–; Vranac, Mathe, Ando (ps), Karvatski, Debreczeni i Kemeny (2).PARCIALS:1-2, 4-3, 6-5, 8-8, 11-9 y 13-11; 16-13, 19-14, 20-17, 23-18, 25-19 i 28-21.ÀRBITRES:D. Accoto Martins i R. Accoto Martins. Van excloure Ferrer, Silva (2) i Marc Garcia, del Fraikin, i Topic, Kasparek, Debreczeni i Kemeny, del Balatonfüredi KSE.PÚBLIC:2.300 espectadors.

El Fraikin Granollers va fer un pas de gegant ahir al Palau Olímpic per accedir una temporada més a la fase de grups de la copa EHF. Els jugadors d’Antonio Rama viatjaran dissabte vinent a Hongria amb set gols d’avantatge després de protagonitzar sobretot una segona part pletòrica amb el brasiler Almeida, sota els pals, completant una actuació memorable. En atac, la velocitat en els contraatacs de David Resina van ser un punyal al coll dels visitants, que també van tenir problemes durant molts minuts per frenar les jugades de combinació de la primera línia vallesana, on Márquez, Tarrafeta, Silva, Cañellas i Bernatonis es van anar combinant per trobar escletxes per encarar el veterà Fazekas, que en el primer temps també va donar mostres de la seva qualitat i experiència.

La primera part va ser dura de mastegar. Els hongaresos es van avançar 0-2 i la seva defensa es mostrava sovint impenetrable. Els de casa, però, no es van neguitejar i la primera reacció va arribar amb un parcial de 3-0 que va completar el primer contraatac de Resina, una autèntic velocista de l’handbol. A partir de llavors la igualtat va ser constant però els hongaresos no estaven còmodes ja que els seus llançadors, sobretot Kasparek, no trobaven llançaments clars. Un altre parcial de 3-0 va tornar a trencar el ritme monòton (11-9) i tot i que el Granollers millorava amb els minuts un parell de gols del rus Semenov van mantenir els visitants dins el partit abans del descans (11-9).

La segona part ja va ser una altra cosa, potser la millor de la temporada. La primera línia va despertar definitivament amb gols de Silva i Cañellas (17-13). Els hongaresos van quedar tocats. L’eix central amb Marc Garcia i Álvaro Ferrer exhibia múscul i els gols se succeïen a la porteria visitant (20-14). El festival es va frenar en sec i diverses errades infantils en atac van canviar la dinàmica amb un parcial de 0-4 dels hongaresos, amb Bóka exercint de líder. Però en els minuts finals va tornar l’apoteosi al Palau. Almeida va abaixar la persiana amb aturades inversemblants i els contraatacs dels catalans i l’encert de Silva van disparar la diferència (28-20). L’últim gol de Kasparek hauria de ser una anècdota ja que la diferència és magnífica.

El triomf certifica, a més, el magnífic moment de l’equip d’Antonio Rama, que dimarts rebrà al Palau el Barça Lassa.

Set gols són una bona renda, però no sé si és definitiva perquè no sabem què ens trobarem a la seva pista