Natació

El Sant Andreu culmina la festa amb un rècord

Campionat d’Espanya. Vall, Zamorano, Guillamon i Muñoz van superar la marca espanyola del 4x100 estils

Les nedadores del Sant Andreu han tornat a monopolitzar l’atenció en el campionat espanyol d’hivern celebrat a la Nova Escullera del CN Barcelona. Ahir van culminar una actuació rodona superant el rècord d’Espanya dels 4x100 estils de la selecció espanyola del 2012. En total s’han penjat 23 medalles (10 ors, 4 plates i 2 bronzes) que els van servir per guanyar la classificació general per clubs superant clarament el CN Sabadell. L’equip andreuenc masculí, encara que no va tenir una actuació tan superlativa, també va acabar primer en la classificació per clubs davant del Canoe madrileny.

El quartet integrat per Jessica Vall, Àfrica Zamorano, Alba Guillamon i Lidón Muñoz va cobrir el relleu del 4x100 estils amb 3:57.77, rebaixant sensiblement l’anterior marca (3:58.42) que havia establert el 2012 la selecció espanyola amb les catalanes Marina Garcia i Judit Ignacio, la mallorquina Melani Costa i l’andalusa Duane da Rocha en el mundial d’Istanbul. Fa un any, el mateix quartet amb l’únic canvi de Muñoz per Marta González havien batut el rècord espanyol de clubs (3:59.33).

Abans de la gesta, Zamorano va guanyar els 200 esquena, en una final en la qual Cristina Garcia (Lleida) va superar la marca estatal de setze anys (2:08.47). Era el cinquè títol de la barcelonina en aquest campionat d’Espanya mentre que la castellonenca Muñoz va ser la més ràpida en els 50 m lliure. Precisament Muñoz, en les sèries matinals, va superar el segon rècord d’Espanya en piscina curta registrat aquests dies a la Nova Escullera. Va superar la marca de 50 lliure (24.52) que Fàtima Gallardo tenia des del 2015 (24.80).

La jornada d’ahir també va servir perquè la campiona olímpica Mireia Belmonte tornés a la piscina després d’absentar-se divendres i dissabte per seguir amb els seus entrenaments. La badalonina va guanyar els 800 m lliure i els 200 papallona amb total comoditat.

En la categoria masculina, el mallorquí Marc Sánchez (Sabadell) va celebrar el quart títol estatal en aquesta competició en ser el més veloç en els 200 papallona. El Sant Andreu es va adjudicar l’última prova de la jornada en imposar-se en el 4x100 estils amb un quartet format per Roger Serradell, Mario Navea, Alberto Lozano i Atlas Guerrero (3:32.63). El CN Sabadell, amb Aschwin Wildeboer, Marc Sánchez, Marc Vivas i Jofre Allande, es va haver de conformar amb el setè lloc (3:43.24).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)