Ciclisme

“Arriba abans que no m’esperava”

“És un noi que ha sortit de la nostra escola de ciclisme. L’hem anat portant a poc a poc des que tenia nou anys en les diferents etapes i ara en el pas de júnior a sub-23 un equip holandès d’un altre noi que també teníem aquí al club però que va anar a viure a Holanda, els han agafat tots dos en un equip professional continental”, diu Carles Torrent, exciclista professional i medallista olímpic a Atenes sobre Guillem Garcia, el primer corredor sortit del Club Ciclista Infantil Olot que arriba a professional. I hi afegeix, el president de l’entitat: “Havia de passar a sub-23 amb un equip dels bons. Li va sortir aquesta oportunitat d’anar a Holanda amb el seu amic, que és mig català i mig holandès, que també havia estat aquí, l’Alex Molenaar.” A més de Garcia, doncs, amb l’holandès ja són dos els ciclistes formats en el projecte de Torrent que correran en aquest cas en la categoria continental. “A Holanda, d’aquests equips així petits, entre cometes, n’hi ha vuit. Allà és més fàcil”, assegura el també seleccionador català.

La filosofia

“És un projecte que vam començar fa set anys i el pare de l’Àlex també m’ajudava quan ell vivia aquí. Vam començar a portar una colla de nens petits i la veritat és que arriba abans que no m’esperava. En teoria li quedaven un parell d’anys de sub-23 per després fer el salt”, explica Carles Torrent sobre el seu projecte formatiu, que basa en la seva experiència: “Jo vaig ser professional de pista i de carretera i ja tinc 70 nanos i es nota. Han anat passant generacions i ara comencem a tenir els primers fruits. Crec que durant uns quants anys n’aniran sortint més.” L’aposta, doncs, comença a donar resultats. “No vol dir que cada any te’n passin dos a professional, ni de bon tros, però es nota la feina ben feta perquè, vulguis o no, una escola que la porti una persona que ha estat en aquest món, corrent amb professionals i amb pista, es nota. Suposo, tampoc em vull llançar floretes... I sempre ho he dit, l’objectiu no és que passin a professionals, nosaltres els ensenyem a ser ciclistes, i no només de carretera, perquè aquests nois fan ciclocròs, BTT, pista, carretera... Els obliguem una mica a fer totes les disciplines perquè de totes se n’aprèn i, després, ells trien la que més els agrada.” Una varietat que també es veu reflectida en les competicions: “Jo vull que facin tres copes catalanes de carretera, tres de BTT, dues de ciclocròs, tres de pista... Que facin una mica de tot i així no guanyen la general, però a mi m’és igual. El que jo vull és que siguin complets. Això és el que ens està funcionant bé. I, després, que sigui el noi que triï la que més li agrada, i quan jo crec que tenen l’edat adequada per entrenar-se fort i fer la millora que han de fer, fer-ho.”

LA FORMACIÓ

“Nosaltres els ensenyem a ser ciclistes, i no només de carretera”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)