Ciclisme

Guillem Garcia, a Holanda

Ciclisme. L’olotí, dominador de la categoria júnior en l’àmbit estatal aquest any, fa el salt a professionals amb el Destil-Parkhotel Valkenburg, de categoria continental

“No ho sé ni jo, el que soc: ho faig tot bé, però no soc el millor en res.” Guillem Garcia (Olot, 31 d’octubre del 1999) correrà el 2018 amb el Destil-Parkhotel Valkenburg holandès, de categoria continental. Un fitxatge que suposa un salt per al corredor olotí al ciclisme professional sense passar per la categoria sub-23. Garcia, sortit del Club Ciclista Infantil Olot, va ser el gran dominador de la seva categoria en l’àmbit estatal amb el Bicis Esteve i en liderava la classificació de la copa i el rànquing fins que l’infortuni es va creuar en el seu camí. “Vaig tenir caigudes i a Olot van ser 20 punts a la cara: em va afectar una mica per als entrenaments i psicològicament. A final de temporada ja tornava a estar bé però vaig passar mitja temporada una mica peix”, explicava ahir sobre l’accident que va tenir el 14 de maig en la copa catalana a Batet. I n’hi va haver un altre, encara. “Era una cursa en què ja anava bé i a l’etapa reia, baixant un port vaig caure quan anava a 60 i em vaig fotre una hòstia... que no vaig abandonar però l’endemà anava peix. És el que hi ha”, explicava. Els accidents, però, no li van tancar les portes perquè els equips de l’Estat ja s’hi havien fixat: “Jo tenia pensat quedar-me a Espanya, en un equip sub-23 una mica bo. Però en dir-me això ho vaig intentar i en dir-me que sí... Una oportunitat com aquesta no passa cada dia i serà difícil, però a veure, s’ha d’entrenar i ja està.”

L’amic i la redacció

“Un amic meu que vivia aquí, a Olot, i ens entrenàvem junts quan érem infantils va haver de marxar a Holanda, per la crisi. Ens entrenava en Carles [Torent] i ell aquest any ho ha fet bastant bé, també: ha anat a la selecció holandesa uns quants cops. I va entrar a l’equip. Llavors, el director li va dir si coneixia algun corredor d’Espanya que anés bastant bé i com que ell em coneix a mi, i sap que aquest any ho havia fet bé, em va dir que parlés amb el director”, explica Guillem Garcia, que fruit de l’amistat amb Alex Molenaar, a Holanda des del 2013, va veure com se li presentava una gran oportunitat: “Li vaig enviar un missatge, com una redacció petita d’unes 20 línies explicant qui era i els resultats de l’any. Em va dir que al cap d’una setmana em dirien alguna cosa i, al final, em van agafar.”

“En Carles també ha estat professional, no? Però d’aquesta generació sí que soc el primer. El normal en ciclisme és fer l’etapa sub-23, que és el pas previ i, després, passar a professional continental, pro continental o pro tour segons les teves qualitats”, diu l’olotí respecte al fet de ser el primer del seu club a arribar al professionalisme després de fer tot el procés formatiu. “Encara no el sabem, però ens el diran quan anem a la concentració, que és d’una setmana”, explicava sobre el calendari de curses que farà, a Croàcia, França, Bèlgica, Itàlia i Luxemburg. Garcia tampoc ha de fer les maletes avui mateix: “Entrenar-me puc fer-ho aquí, normal. Però durant la temporada de curses ells tenen un pis allà i m’hi hauré de quedar una temporada.”

L’OPORTUNITAT

“No passa cada dia i serà difícil. Però a veure, s’ha d’entrenar i ja està”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)