Natació

Gascón i Marquès pugen al graó més alt del podi a Mèxic

Natació. Van ser les més ràpides en les curses dels 100 papallona i dels 400 lliure en el mundial paralímpic

Les catalanes Sarai Gascón i Núria Marquès van tornar a brillar en la cinquena i penúltima jornada del campionat del món de natació paralímpic de Ciutat de Mèxic en penjar-se una medalla d’or cadascuna.

Les dues nedadores van coincidir en la final dels 100 metres papallona classe S9 com havia passat anteriorment als 100 lliure i de nou Gascón va ser la més ràpida. L’egarenca va cobrir els primers 50 metres en primera posició i amb un marge de 29 centèsimes respecte a Marquès. Però, en la segona part de la cursa, la xinesa Jialing Xu va reaccionar i va avançar Marquès, que va acabar tercera, i va quedar a només 9 centèsimes de Gascón, que va poder mantenir la posició privilegiada. Aquest és el segon or de la nedadora del CN Terrassa després de la victòria de dilluns en els 100 lliure. Al final, es va mostrar exultant: “Estic molt contenta. Els resultats són immillorables: dues proves, dues medalles d’or.” A Gascón encara li falta competir en els 50 m lliure.

Abans de la final dels 100 papallona, Marquès havia conquerit la medalla d’or en els 400 m lliure classe S9, confirmant així la triple corona: campiona paralímpica, europea i mundial. Marquès, que s’ha penjat cinc medalles, valorava positivament l’actuació a Ciutat de Mèxic: “Estic molt contenta. En general el balanç és molt bo.”

També va tenir una jornada afortunada, el valencià del CN Terrassa, José Antonio Marí, que va acabar en tercera posició en els 100 papallona classe S9. Va completar els 50 primeres metres en tercera posició, a 68 centèsimes del líder, el grec Dimosthenis Michalentzakis. Marí va mantenir la posició en la segona part de la prova mentre que la plata va ser per a l’italià Federico Morlacchi.