Més esport

Més sancions a Rússia per Sotxi

Dopatge. Sis jugadores de l’equip femení rus d’hoquei sobre gel van ser sancionades pel Comitè Olímpic Internacional. L’Assemblea Olímpica Russa va donar suport a la participació dels seus esportistes a Pyeongchang amb la bandera neutral

Sis jugadores de l’equip rus d’hoquei sobre gel que va ser sisè en els Jocs Olímpics de Sotxi 2014 han sigut sancionades per violació de les regles antidopatge per la comissió de disciplina del Comitè Olímpic Internacional. La sanció d’Inna Diubanok, Ekaterina Lebedeva, Ekaterina Patxkevitx, Anna Xibanova, Ekaterina Smolentseva i Galina Skiba comporta també la desqualificació de tot l’equip i l’anul·lació de tots els seus resultats. En aquesta nova remesa de casos resolts el comitè de disciplina també ha tancat un expedient d’un esportista rus sense càstig. El comitè ha obert un total de 46 expedients, però no descarta que es pugin estudiar nous casos si les anàlisis de les mostres així ho determinen. Ja s’han celebrat audiències amb 33 esportistes i només s’han arxivat dos casos sense sanció.

Cap a Corea del Sud

L’Assemblea Olímpica de Rússia, formada per representants de totes les federacions esportives i comitès regionals russos, va donar suport per unanimitat a la participació dels esportistes russos en els Jocs d’hivern de Pyeongchang sota una bandera neutral. Aquesta decisió també té el suport del Kremlin. El president del Comitè Olímpic Rus, Alexandr Zhúkov, va manifestar que l’assemblea respecta el desig dels esportistes que volen anar a Pyeongchang, però també va fer una crida a respectar els esportistes que optin per no participar en els Jocs. Zhúkov va dir que segons els càlculs inicials seran uns 200 esportistes russos els que aniran a Corea del Sud, tot i que la xifra exacta serà determinada més endavant pel COI. El ministre d’Esports rus, Pavel Kolobkov, va assegurar que les autoritats donaran suport jurídic, financer i moral, tant als esportistes que vagin als Jocs d’hivern com als que decideixin no fer-ho i quedar-se a casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)