Natació

Zamorano veu de ben a prop el primer or de Hosszú

Natació. La del Sant Andreu es va estrenar en una final internacional absoluta amb un cinquè lloc en els 400 estils del campionat d’Europa de piscina curta de Copenhaguen

Ahir, Àfrica Zamorano va viure un dia especial. La nedadora del CN Sant Andreu va disputar la primera final en un campionat internacional absolut. Va ser en la primera jornada del campionat d’Europa de Copenhaguen i en la final dels 400 estils. A més, no conforme amb nedar a la tarda, va protagonitzar una excel·lent actuació en la final i es va classificar en cinquena posició, en una cursa que va guanyar l’hongaresa Katinka Hosszú, que d’aquesta manera va poder recollir el primer or d’una collita que es preveu fructífera. La catalana, de 19 anys, va accedir a la final amb un temps de 4:37.71 i a la tarda el va millorar (4:35.45), tot i que no va superar la seva marca personal. Avui descansarà abans dels tres últims dies de competició, en què afronta una prova diària.

D’altra banda, Jessica Vall (CN Sant Andreu) va transmetre bones vibracions d’inici, mantenint la línia de les últimes setmanes. Va trencar el gel en els 50 braça –la distància que menys s’adapta a les seves característiques– i es va quedar a les semifinals amb un registre de 30.68, el catorzè millor temps. En les sèries matinals havia nedat més ràpid (30.53) i havia millorat la seva millor marca personal (30.71), aproximant-se novament, encara que sense superar-lo, al rècord d’Espanya que l’andalusa Conchi Badillo va firmar el 2009 (30.37). La nedadora del Sant Andreu ha baixat en tres ocasions dels 31 segons i, en condicions normals, millorarà el rendiment als 100 i els 200.

L’altra bracista catalana, Marina Garcia (CN Sabadell), que també es desenvolupa millor en l’hectòmetre i els 200, va registrar el 32è millor temps (31.26) i no va passar el tall matinal.

El mallorquí del CN Sabadell Marc Sánchez no va tenir sort. No va poder repetir la marca que va registrar fa pocs dies al campionat d’Espanya (3:42.35) i va quedar fora de la final dels 400 lliure (3:43.42).

Els altres protagonistes del primer dia a Copenhaguen van ser Fabio Scozzoli i Ruta Meilutyte. L’italià va ser el més ràpid en els 50 braça i va batre el rècord d’Europa (25.62), i va quedar a quatre dècimes del rècord del món del sud-africà Cameron van der Burgh. La lituana va tornar a guanyar una medalla d’or (50 braça) i va pujar de nou al podi després d’un any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)