Rugbi

“En reconstrucció”

Rugbi. El GEiEG comença demà a la tarda la lliga que l’ha de dur a lluitar pel retorn a la màxima categoria

“Estem en reconstrucció i, en els anteriors partits, hem fet debutar tretze jugadores. En el primer ja ho van fer nou perquè eren partits en què ens ho podíem permetre. Les noves han entrat bé en la dinàmica de l’equip perquè moltes ja feien un grup d’entrenament l’any passat”, diu Coral Vila abans que demà a la tarda a Palau (15 h) el GEiEG-Gòtics obri la lliga Kopparberg. Són set equips, després d’una primera fase de tres grups, i juguen a una volta fins al 25 de febrer. Després, els quatre millors es disputaran en un play-off (17 i 24 de març) la plaça per disputar l’ascens a la màxima categoria estatal, la que va perdre el curs passat el conjunt grupista.

“Fa anys que no estan gaire fines, no han aconseguit grans resultats en l’altra fase. Nosaltres la setmana passada no vam entrenar, entre festius i el viatge a Brussel·les”, deia Vila sobre aquest primer duel. La grupista assenyalava el que ha de ser el seu principal oponent: “El més fort serà l’Enginyers. En alguna trobada a la selecció a les nostres jugadores els han dit que s’entrenen per guanyar-nos, que és el seu objectiu.” “Hem anat fent molts canvis, tenim molta gent nova i hem donat molts minuts a tothom”, argumentava l’entrenadora del GEiEG sobre la seva plantilla, en la qual les internacionals amb Espanya Eli Martínez (XV i seven) i Judith Vélez i Paula Xutglà (seven) no tindran protagonisme. “Comptarem poc amb elles”, es resignava Coral Vila. En la selecció catalana, el GEiEG ha tingut sis jugadores a l’equip absolut i set al sub-23 aquest curs.

Dos equips a la DHC

El GEiEG i el Garrotxa-Banyoles són els dos conjunts de les comarques gironines que s’han guanyat l’accés a la divisió d’honor catalana (DHC), la màxima categoria de l’àmbit català, que comença també aquest cap de setmana amb un format similar al femení però amb onze equips. Els grupistes juguen també demà a Palau (16.45 h) i ho fan contra el Tarragona, mentre que els jugadors que per segona temporada formen l’equip fruit de la fusió de Banyoles i Garrotxa s’estrenen a fora, a les pistes de la UB amb el CEU (15.30 h). La lliga és també a una volta (fins al 24 de març) i el play-off, amb els dos primers contra els vencedors de l’eliminatòria prèvia entre tercer i sisè i quart i cinquè.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)