Més esport

patinatge artístic

Díaz i Smart, fora dels Jocs per menys d’un punt

Patinatge artístic. Van imposar-se en l’estatal, però no van poder superar Hurtado i Jalyavin en la puntuació per aconseguir el bitllet olímpic

Adrià Díaz i la seva parella de dansa Olivia Smart no podran participar en els Jocs Olímpics de Pyeongchang malgrat que, ahir a Jaca, van guanyar el títol del campionat d’Espanya. El català i la seva companya han acabat a menys d’un punt (0,95) de la parella formada per Sara Hurtado i Kirill Jalyavin un cop sumades les puntuacions de les dues proves classificatòries per als Jocs, de què la segona era la prova de Jaca.

Hurtado i Jalyavin s’havien posat primers de manera provisional després de la Golden Spin de Zagreb, la primera prova puntuable. La seva puntuació (163,58) va ser només 4,18 punts millor que l’aconseguida per Díaz i Smart (159,40), cosa que deixava la classificació per als Jocs oberta i pendent de decidir-se a Jaca.

El català i la seva companya –una patinadora britànica nacionalitzada espanyola– van aconseguir avançar la parella rival en la primera jornada de l’estatal, en què va tenir lloc la rutina curta. Díaz i Smart van acabar-la amb 69,61 punts i es van posar amb un total provisional de 229,01. Hurtado i Jalyavin, en canvi, van fer pitjor puntuació que en el programa curt de la Golden Spin, en què havien fet 67,14 punts, i van acabar amb 64,21 punts i un total provisional de 227,79. Díaz i Hurtado es posaven per davant en la cursa per anar als Jocs per només 1,22 punts, però calia disputar la segona jornada.

Díaz i Smart van tornar a fer una bona puntuació en la rutina lliure (98,16) i van acabar amb un total de 167,77 punts, el seu millor resultat de la temporada i 8,37 punts millor que el de la Golden Spin. La seva parella rival, però, va superar els 100 punts en aquesta rutina (100,33) i va acabar amb un total de 164,54 punts. Les puntuacions de Jaca sumades a les de la Golden Spin de Zagreb van atorgar el bitllet olímpic a Hurtado i Jalyavin, que van acabar amb 328,12 punts. Díaz i Smart, en canvi, van finalitzar amb 327,17 punts, a només 0,95 dels seus rivals.

Díaz i Smart es van haver de conformar amb el títol del campionat d’Espanya, que, com a mínim, els dona dret a disputar el proper campionat del món. En l’últim mundial, ja havien aconseguit la plaça olímpica després de ser divuitens, però no la tenien en propietat –la plaça és per a la delegació– i se l’havien de jugar amb la resta de parelles rivals en la Golden Spin i l’estatal. D’aquesta manera, Díaz no podrà disputar els seus segons Jocs Olímpics. En els anteriors, a Sotxi, va ser tretzè amb Hurtado com a parella. Just després, la seva companya madrilenya va decidir, de manera unilateral, trencar la relació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)