Lliga de Campions

Delgado, botxí vallesà

Waterpolo. L’Astralpool Sabadell va perdre en la cinquena jornada de la lliga de campions per culpa d’un gol del jugador català de l’Steaua de Bucarest

sabadell 10 steaua 11

ASTRALPOOL SABADELL:Motos, Sergi Cabanas, Carrillo (2), Matoso (1), Gorria, Bustos, López Escribano (1), Muller, Fenoy (3), Gallego (1), Carrasco (2), Víctor Cabanas i Mardones.STEAUA DE BUCAREST:Diakonow, Filipovic (1), Chioveanu (1), Minea (3), Radoi, Buljubasic (3), Delgado (1), Murisic (2), Popescu, Robu, Ghiban, Goanta i Dragusin.PARCIALS:0-3, 4-4, 3-1 i 3-3.PÚBLIC:Uns 300 espectadors a la piscina de Can Llong del CN Sabadell.

L’Astralpool Sabadell va ser víctima d’un guió imperfecte en la cinquena jornada de la lliga de campions. Va ser capaç de capgirar un mal inici contra l’Steaua de Bucarest (0-3), no ensorrar-se quan el marcador reflectia un desesperançador 1 a 5 i plantar-se als últims segons amb possibilitats fermes de victòria. Però en el moment clau va desaprofitar una acció immillorable, no va poder marcar mentre el rival tenia dos jugadors exclosos, i finalment el català del conjunt romanès, Adrià Delgado, va sentenciar els vallesans a nou segons per a la botzina final. La derrota converteix la classificació dels de Chava Gómez per a la final a vuit de Gènova en gairebé una quimera. Després de cinc jornades ocupen la penúltima posició del grup B amb tres punts.

La visita dels romanesos a Can Llong es presentava com una oportunitat idònia perquè el Sabadell encadenés la segona victòria en la lliga de campions, que li hauria servit per establir-se a la zona mitjana. L’Steaua, amb zero punts en quatre partits, va sorprendre els vallesans d’entrada. Un dels responsables va ser l’exporter del Mataró i del Terrassa, Michal Diakonow, que va començar aturant un penal a Carrillo i va continuar amb un recital d’aturades. Els visitants van firmar un parcial de 0 a 3 en el primer quart i en el segon van obtenir un màxim avantatge de quatre gols, 1 a 5.

El Sabadell, ofegat pels dubtes, semblava incapaç de capgirar la dinàmica del partit. Però de mica en mica es va entonar en atac i va aturar la sagnia ofensiva dels visitants. La ferida es va estabilitzar i en el descans la diferència s’havia reduït a tres gols (4-7). Després del descans, els de Chava Gómez van firmar el parcial necessari per entrar en el partit (3-1). Un dels artífexs de la reacció va ser el jove i decidit David Carrasco, que va situar el Sabadell a un gol (7-8) a les acaballes del tercer quart.

Els catalans van empatar tot just començar l’últim quart, però els romanesos van respondre amb dos gols (8-10) que semblaven dilapidar les possibilitats locals. Però encara no estava tot escrit. El Sabadell va empatar i va tenir un atac llarg per vèncer. No va resoldre i Delgado no va perdonar.

Els mariners reben el Dinamo

L’Atlètic Barceloneta ha de fer bo l’empat de l’última jornada a la piscina del Jug Dubrovnik avui en el duel de la cinquena jornada contra el Dinamo de Moscou (19.00 h), que ocupa la segona posició. A més, els mariners, sisens en la classificació, no poden deixar escapar punts de la piscina de Sant Sebastià per no quedar despenjats en la lluita per accedir a la fase final. El tècnic català Chus Martín alerta de la dificultat del matx: “El partit contra el Dinamo serà molt complicat. Els russos són uns seriosos candidats per classificar-se per a la final a vuit, tal com han demostrat guanyant tres dels quatre partits.”