Natació

Natació

La natació estatal té cita a Sant Andreu

Natació. El Canoe madrileny i el club andreuenc defensen corona al campionat d’Espanya de clubs que comença avui

El CN Sant Andreu reuneix avui el bo i millor de la natació estatal en el campionat d’Espanya de clubs. La competició, un dels primers tastos de la temporada en piscina de 50 metres, definirà les millors entitats en categoria absoluta. El Canoe madrileny, que la temporada passada va guanyar en categoria masculina, i el CN Sant Andreu, en categoria femenina, defensen títol d’un campionat que torna a disputar-se a Catalunya després de sis anys sense haver-ho fet. El darrer cop que el campionat d’Espanya de divisió d’honor es va disputar a casa nostra va ser la temporada 2011/12, a Terrassa, i el CN Sabadell va aconseguir el doblet. L’entitat vallesana, amb 13 títols, ocupa el segon lloc del palmarès històric, darrere del Canoe, que en té 14. L’amfitrió d’aquesta edició, el CN Sant Andreu, és el tercer de la llista amb 12 títols, vuit en categoria masculina i quatre en la categoria femenina.

Precisament en categoria femenina el conjunt andreuenc, que suma quatre triomfs consecutius, és el rival a batre. Liderat per Jessica Vall, flamant medalla d’or en els 200 i de bronze en els 100 braça de l’europeu de piscina curta que es va disputar la setmana passada a Copenhaguen, el CN Sant Andreu també té noms de la talla d’Àfrica Zamorano i de Lidón Muñoz, que també van disputar l’europeu. També entrarà en escena Mireia Belmonte, que va renunciar al campionat d’Europa i que representarà l’UCAM Múrcia en quatre proves.

En la categoria masculina, el Canoe, vigent campió, també té molts números de revalidar el títol. El CN Terrassa, el CN Mediterrani i el CN Sant Andreu intentaran evitar que els madrilenys s’enduguin el títol cap a Madrid.

Des d’avui i fins dissabte, el bo i millor de la natació estatal té cita al CN Sant Andreu.