Natació

Dones banyades en or

A Budapest la nedadora de Badalona va aconseguir en la prova dels 200 m papallona l’únic gran títol que li faltava

Amb 29 anys va tornar a superar-se i va ser campiona d’Europa dels 200 m braça a Copenhaguen

La badalonina Mireia Belmonte (1990) va aconseguir a Budapest la seva primera medalla d’or en un campionat del món en piscina de 50 m, un objectiu llargament perseguit en la seva carrera. La catalana es va imposar en la seva prova preferida, els 200 m papallona, i va completar així la triple corona en aquesta especialitat en què ja havia estat campiona d’Europa i campiona olímpica. A més, a Hongria, va ser subcampiona en els 1.500 m i en els 400 m estils. Després del mundial, el 12 d’agost del 2017 va arrodonir un gran curs en batre el rècord del món en piscina curta en els 400 m estils (4:18.94), prenent la plusmarca a l’hongaresa Katinka Hosszú.

L’altra gran figura de la natació catalana va ser la barcelonina del CN Sant Andreu Jessica Vall (1988) que es va destapar en el campionat d’Europa de piscina curta, a Copenhaguen, amb el seu primer títol europeu en la final dels 200 m braça. Vall va batre, a més, el seu rècord d’Espanya amb 2:18.41 i va superar la figura local, Rikke Moller Pedersen. La catalana també va endur-se el bronze en la prova dels 100 m braça, també amb rècord d’Espanya (1:04.80).

La gran estrella del mundial de Budapest va ser la nedadora dels Estats Units Katie Ledecky, que va ser campiona dels 400, 800 i 1.500 m lliure i subcampiona dels 200 m. També es va penjar l’or en els 4x100 i els 4x200 m lliure. En la categoria femenina va destacar el paper de la seva compatriota Lilly King, que no només va guanyar les proves dels 50 i els 100 m braça sinó que ho va fer amb rècords del món.

En la modalitat de natació sincronitzada la barcelonina Ona Carbonell (1990) va afegir dues medalles de plata més (solo tècnic i solo lliure) en el seu extens palmarès internacional, que inclou vint medalles en els campionats del món, fet que la converteix en la nedadora catalana més llorejada de la història. Carbonell, a més, va ser escollida millor esportista catalana de l’any per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC).

També en el mundial de Budapest, en la competició de waterpolo, la selecció espanyola femenina, amb dotze jugadores catalanes, es va plantar a la final, en què va perdre contra els Estats Units (13-6). També en waterpolo el CN Sabadell i el CN Mataró van plantar-se a la final a quatre de l’Eurolliga a Kirixi (Rússia). Van perdre en les semifinals, respectivament, contra l’Olympiakòs i l’equip local. En el partit pel tercer lloc les vallesanes van derrotar les maresmenques. El Sabadell va ser el campió de la lliga, la copa i les supercopes europea i espanyola.

20
medalles
ha guanyat ja Ona Carbonell en els campionats del món en la modalitat de natació sincronitzada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)