Waterpolo

Waterpolo

“Seria increïble pujar al podi a Barcelona”

Paula Leitón va fer tota una declaració d’intencions abans d’abordar el mundial de Budapest. “Ja no soc la nena que ningú coneixia el 2015.” La jugadora terrassenca es referia al seu debut amb la selecció espanyola en el mundial de Kazan 2015, quan només tenia 15 anys. Les seves paraules van ser premonitòries i a la capital hongaresa va complir amb molt bona nota el repte de cobrir la baixa de Maica Garcia, la seva companya en les files del CN Sabadell i considerada una de les millors boies del món. De fet, Leitón es va convertir en una peça fonamental en l’equip subcampió del món i, al final de la competició, va ser escollida en el set ideal, com a millor boia del mundial.

Amb només 6 anys, Leitón es va iniciar en els esports d’aigua a Terrassa per reforçar l’esquena a causa de la seva gran envergadura. Dels cursets de natació va passar al waterpolo i, des d’aleshores, la seva progressió ha estat meteòrica. “En tres anys, he viscut moltes coses. Ha passat tot molt ràpid. El millor és que cada temporada hi ha un nou repte, però sí que, per tenir 17 anys, he viscut moltes experiències, com ara anar als Jocs Olímpics. M’hi he anat trobant. Són fites que busques, però t’imagines que arribaran a més llarg termini”, reflexiona. En tot cas, Leitón ha tingut la sort d’anar creixent al costat de les millors: “En la meva posició, la referència és la Maica, la millor del món, tot i que jo no jugava de boia fins que vaig entrar en la selecció. A mi m’ha marcat la generació que va ser als Jocs de Londres, i que va guanyar l’or en el mundial de Barcelona i l’europeu de Budapest. Sempre he estat la petita de l’equip i, tant en la selecció com en el CN Sabadell, m’han ajudat, tant en el terreny personal com en l’esportiu.” Amb vista al 2018, té els objectius molt clars: “Amb el Sabadell, vull guanyar la final a quatre europea i amb la selecció, seria increïble pujar al podi en l’europeu de Barcelona.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)