Ciclisme

La Volta s’internacionalitza amb els equips convidats

Ciclisme. Entre els vuit equips convidats hi figuren l’Israel Cycling Academy, el Manzana Postobón colombià, l’Euskadi-Murias, el Codidis francès i el Fortuneo italià

L’organització de la Volta a Catalunya va confirmar ahir els set equips de la categoria UCI Continental professional –la segona divisió del ciclisme mundial– que podran participar en la 98a edició de la prova, que es disputarà del 19 al 25 de març. Després de rebre més d’una vintena de peticions, la Volta s’ha decantat per l’equip francès del Cofidis, l’italià del Fortuneo-Samsic, el colombià del Manzana Postbón, l’israelià del Cycling Academy, el Burgos-BH, el Caja Rural i l’Euskadi-Murias. La tria obre la porta de la Volta a dos dels ciclistes catalans professionals del pilot Continental, el d’Alcanar Edu Prades (Murias) i el de Navàs Jordi Simon (Burgos-BH).

Al costat dels set equips convidats hi participaran els 18 equips oficials del World Tour, que aquesta vegada només podran disposar de set corredors, a diferència dels últims anys, en què n’han alineat vuit. La Volta confia que el Movistar disposi del vilanoví Marc Soler (Movistar)–tercer en l’edició de la temporada passada– i que el Team Sky convoqui el sabadellenc David de la Cruz, un altre ciclista que s’adaptaria perfectament al recorregut de muntanya de la prova, que començarà a Calella i acabarà a Barcelona.

La majoria de grans figures del pilot internacional encara no han revelat el seu calendari de primavera. Només Fabio Aru, nou fitxatge de l’UAE Emirates, ha manifestat la seva intenció de córrer en la Volta per preparar el seu assalt al Giro d’Itàlia. La programació dels grans equips, amb tot, està pendent de com acabi l’afer de Chris Froome (Sky), que podria ser sancionat pel positiu en la Vuelta a Espanya i això li impediria córrer el Giro, com és de moment la seva intenció.

Dels equips convidats destaca el debut de l’Euskadi-Murias, una formació que intenta amb ciclistes joves i més experts, com Prades, recuperar l’esperit del ja llegendari Euskaltel. També s’estrena com a Continental el Burgos BH de Jordi Simon, un equip amb ciclistes joves.

L’Israel Cycling Academy, que debutarà en la Volta, és un projecte amb més pressupost per donar suport a joves ciclistes del país, però que compta amb europeus experimentats i amb molt bon palmarès, com ara l’alacantí Rubén Plaza, que el 2015 va guanyar una etapa al Tour i una altra a la Vuelta. L’altra figura de l’equip és el flamenc Ben Hermans, que el 2015 es va imposar en la Fletxa Brabançona al davant de Michael Matthews i Philippe Gilbert

El modest Manzana-Posobón colombià va debutar en la Volta el 2011 amb un ciclista que pràcticament ningú coneixia i que es va imposar en la classificació de la muntanya: Nairo Quintana. Cinc anys després seria el vencedor de la general.

MÉS CATALANS

La participació del Burgos i l’Euskadi obre les portes a Jordi Simon i Edu Prades
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)