Més esport

“Amb els relleus tinc possibilitats reals”

Triatló. Carol Routier vol classificar-se per als seus segons Jocs Olímpics i acabar-los amb una medalla

Carol Routier (Banyoles, 1990) ha passat aquesta setmana al pla de l’Estany, amb el focus en l’inici de la primera temporada del cicle olímpic que l’ha de dur a disputar els seus segons Jocs. Quarta en la copa Camtri Premium, disputada a la República Dominicana en distància esprint al novembre, per tancar la temporada, va ser tercera femenina –24 absoluta amb 17:18, a 3:28– a la Sant Silvestre de Girona després d’un entrenament de quatre hores de ciclisme. “No estic gaire en forma i el temps va ser bo. El temps i les sensacions, perquè no era una cursa preparada i a sobre estem entrenant volum així que estar al podi i córrer a 3:30...”, va dir. La banyolina donava per bo el ritme en el sector que sempre ha estat el més difícil per a ella, una de les millors nedadores de les sèries mundials: “Ara sempre estem corrent a 3:30 i l’objectiu és fer-ho el més còmode possible.”

“Va ser el primer esforç de la temporada, vam començar a finals del novembre a entrenar-nos i no havia fet res ràpid. Ni a peu, ni en bici ni nedant. És el més intens que he fet i, de fet, aquest gener tampoc en faré més: aquests tres primers mesos estem preparant tota la base”, afirmava sobre la planificació de l’any, amb inici el març pel que fa a la màxima categoria, les sèries mundials. “Normalment mirem de tenir un nivell alt tota la temporada, però és gairebé impossible. I com que la classificació olímpica comença al maig i les proves importants seran a partir de llavors; Abu Dhabi tampoc em preocupa tant. Estic pensant més a estar bé al maig i a l’estiu”, va dir sobre un calendari que acabarà a Austràlia.

L’altra cursa

“Es faran dos rànquings. El primer serà a través dels relleus, la primera meitat de les 55 noies. I un rànquing individual que serà la segona meitat”, va explicar la campiona estatal a Banyoles l’estiu passat, sobre la classificació per a la cita olímpica, que inclou la cursa de relleus perquè passa a formar part del programa olímpic a Tòquio i la correran els triatletes que hagin disputat la cursa individual –ningú pot fer només la d’equips–. “Realment és més fàcil classificar-te per als relleus. El meu objectiu és estar en les proves que es facin de relleus.”

Filar prim

Les sèries mundials inclouran també els relleus i, la classificació olímpica, serà del maig d’aquest any fins al del mateix 2020. “Faran un rànquing i amb aquest sortiran els països que es classificaran per als Jocs en relleus. Els 12 primers, o 15”, puntualitzava l’única catalana que ha competit en una cita olímpica. Amb aquest escenari, doncs, Carol i la resta de triatletes podran seleccionar les curses que faran: “M’agradaria fer tots els relleus que pogués, al final la federació ha de ser la que t’inscrigui. I fer la individual de proves que sé que puc fer bé. Com que hi ha tantes proves, al final filaria més prim en les que sé que em poden anar bé”, argumentava. En cada cita, la Fetri haurà de dir qui corre els relleus, una modalitat que amb el nivell del triatló masculí (Gomez Noya, Mola i Alarza) fa que les possibilitats de pujar al podi siguin elevades. “Crec que és més realista, al final és el nivell que hi ha i tenim un equip de nois que és molt fort. Ells aspiren a les medalles individuals i, per què no, podem pensar també en la de relleus”, reconeixia Carol Routier.

Sèries mundials ITU 2018
Abu Dhabi (Emirats Àrabs) 2-3 març
Bermuda (Bermuda) 28-29 abril
Yokohama (Japó) 12-13 maig
Leeds (Gran Bretanya) 9-10 juny
Hamburg (Alemanya) 14-15 juliol
Edmonton (Canadà) 27-29 juliol
Mont-real (Canadà) 25-26 agost
Gold Coast (Austràlia 12-16 setembre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)