Més esport

Grans cites esportives del 2018

Jocs d’hivern i futbol

Els Jocs Olímpics de Pyeongchang i el mundial de Rússia de futbol estan prou allunyats per no treure's protagonisme mediàtic

L’atletisme, la natació, l’handbol i el waterpolo tenen el campionat continental

Les dues grans cites del calendari esportiu del 2018 són els Jocs Olímpics d’hivern que es faran a Pyeongchang, Corea del Sud, i el mundial de futbol que es disputarà a Rússia. Els dos grans esdeveniments estan prou allunyats en el calendari perquè no es treguin protagonisme mediàtic. Els Jocs d’hivern es faran ben aviat, a un mes vista, i es disputaran del 9 al 25 de febrer, mentre que el mundial de futbol serà el gran protagonista de l’estiu, amb l’inici el 14 de juny i el final 15 de juliol, un mes després. Un cop finalitzats els Jocs d’hivern a la localitat coreana, també s’hi organitzaran els Jocs paralímpics, del 9 al 18 de març. Pel que fa al futbol, hi haurà una segona competició destacada, la copa Amèrica, que es jugarà a Xile entre el 4 i el 22 d’abril.

En aquest any 2018 una diversitat de grans esports tindran com a principal atracció la disputa del campionat d’Europa. El més matiner serà l’europeu d’handbol, que està a punt de començar a Croàcia i s’hi decidirà el campió entre el 12 i el 28 de gener. L’europeu de futbol sala també començarà aquest mes de gener, el dia 30, a Eslovènia, i s’allargarà fins al 10 de febrer.

Dues grans cites

Els campionats d’Europa d’atletisme i natació estaran a tocar en el calendari del 2018. Els nedadors tenen la seva cita a Glasgow del 3 al 9 d’agost, i els atletes competiran a Berlín del 7 al 12 del mateix mes. L’hoquei sobre patins coronarà el campió europeu masculí a Itàlia del 15 al 21 de juliol, mentre que el campió d’Europa femení es decidirà a Portugal de l’1 al 6 d’octubre.

La gran cita organitzativa de l’esport català en aquest any 2018 serà també un campionat d’Europa, en concret el de waterpolo, que es disputarà a Barcelona del 15 al 29 de juliol.

En l’àmbit de l’Estat espanyol, l’esdeveniment esportiu més destacat que s’organitzarà serà el campionat mundial de Bàsquet femení, que es jugarà a Tenerife del 22 al 30 de setembre.

A BARCELONA

La capital catalana serà la seu de l’europeu de waterpolo, del 15 al 29 de juliol

A TENERIFE

El mundial femení de bàsquet es jugarà en la segona meitat del mes de setembre

Els Jocs Mediterranis

Tot l’esforç i tots els problemes que s’han hagut de superar per organitzar els Jocs Mediterranis a Tarragona tindran la seva recompensa del 22 de juny a l’1 de setembre, quan la competició sigui una realitat. Després de l’ajornament de l’any passat, aquests deu dies del 2018 seran la cita clau de l’esport a Catalunya, amb la participació de 4.000 esportistes de 26 països en 33 disciplines repartides entre les seus dels 16 municipis que acolliran els Jocs. Durant uns dies hauran de competir per l’interès mediàtic del públic i dels mitjans amb el mundial de futbol, però Rússia queda força lluny, i els Jocs Mediterranis estaran a tocar i es podran viure en directe.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)