Més esport

El Dakar de la piragua

Piragüisme. Aurora Figueras disputa la regata del Río Negro, la més llarga de les que es fan al món (7 etapes i més de 300 quilòmetres)

Aurora Figueras (CN Banyoles) i Océane Brindeau (Talavera) van començar ahir la 42a edició de la Regata Internacional del Río Negro, considerada el Dakar del piragüisme perquè és un repte de més de 300 quilòmetres repartits en 7 etapes d’una mitjana de 40. Figueras (27 anys) i Brindeau (22) formen un dels tres K2 femenins que van començar una prova amb 213 palistes en 128 embarcacions. La regata va sortir, ahir, d’Isla Jordán, a Cipolleti, i ha d’acabar, dissabte que ve, a Viedma, amb una jornada de descans dimarts entre la tercera i la quarta, a Choele Choel.

Aurora Figueras, campiona estatal de marató, ja va ser segona en el descens del Sella, el mes d’agost, amb l’eivissenca Eva Barrios, amb qui havia guanyat el bronze en l’últim campionat d’Europa. Brindeau, francesa i establerta a Madrid els darrers quatre anys, va traslladar-se a la capital del Pla de l’Estany i, de seguida, les dues palistes van decidir emprendre el repte a la Patagònia després de buscar el finançament amb una campanya de micropatrocini.

La gènesi de la prova es remunta al 1933, quan Oscar F. La Palma i Enrique Rietchart van anar de San Carlos de Bariloche a Viedma amb una canoa de lona en 111 hores. El 1964, tres socis del CN La Ribera, van fer-ho en vuit dies i, llavors, van crear la competició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)